Електропривреда Републике Српске /ЕРС/ је у протекла два мјесеца произвела 1.100 гигават-часова електричне енергије, што је за 10 одсто више у односу на план, од чега је на слободно тржиште и дистрикту Брчко пласирала 400 гигават-часова и приходовала више од 46 милиона КМ, рекао је Срни извршни директор за техничке послове у овом предузећу Максим Скоко.
Скоко је напоменуо да је ЕРС јуче произвео двоструко више електричне енергије од потреба становништва и привреде Српске, напомињући да је производња достигла 25,3 гигават-часова, а да су конзументи у Републици Српској потрошили 12,5 гигават-часова.

Он је истакао да се добри производни резултати остварују захваљујући одличној погонској спремности електрана и доброј хидрологији електропривреда Републике Српске.

Скоко додаје да се на основу временских прогноза и у наредном периоду очекују падавине и добра хидролошка ситуација, а тиме и наставак успјешне производње и извоза електричне енергије.

“Осим уговорених седмичних и мјесечних продаја, обезбијеђена је и велика количина електричне енергије за дневну продају, коју смо пласирали по тржишним цијенама и остварили додатне приходе”, рекао је Скоко.