Министар Ђокић разговарао са британским амбасадором у БиХ Едвардом Фергусоном

????????????????????????????????????

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и амбасадор Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Едвард Фергусон разговарали су данас у Бањој Луци о актуелним енергетским и економским питањима, као и о политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Нa састанку је разговарано о изради допуне Стратегије развоја енергетике Републике Српске, те о усклађивању закона Републике Српске са енергетском регулативом Европске уније.

„Поштујући уставне обавезе и надлежности, Министарство индустрије, енергетике и рударства је израдило Нацрт стратегије развоја енергетике Републике Српске до 2035. године и коначну верзију тог документа треба да усвоји Влада, а потом Народна скупштина Републике Српске. Након усвајања овог документа, може се говорити о Оквирној стратегији развоја сектора енергетике БиХ, гдје треба усагласити ставове Републике Српске и ФБиХ, “ истакао је министар Ђокић.

Министар је изразио захвалност амбасадору подсјетивши да је Велика Британија подржала измјене и допуне енергетске стратегије за Републику Српску до 2035. године.

На састанку је такође констатовано да Српска располаже значајним ресурсима, те да је Велика Британија важан инвеститор у Републици Српској и БиХ.

„Очекујем да и у наредном периоду наставимо радити на унапређењу сарадње, а све у циљу развоја економије, привлачења нових инвестиција у регион и јачања стабилности унутар БиХ“, навео је министар Ђокић.