Министар Јасмина Давидовић посјетила Центар за социјални рад у Фочи

SP Logo66

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић уручила је јуче у Фочи рјешење о додјели 6.000 КМ општинском Центру за социјални рад и породици Милутиновић за набавку ортопедског помагала за тридесетосмогодишњег Александра Милутиновића, који је двије деценије непокретан и без могућности говора.

Ресорно министарство подржало је хуманитарну акцију коју је покренуо фочански Центар за социјални рад, организацијом осмомартовске приредбе за Александрову мајку Миланку на којој је, од продаје улазница и новчаних прилога, за набавку ортопедског помагала и респиратора прикупљено 2.000 КМ.

Давидовићева је истакла да је веома битно да се у акцију укључила цијела локална заједница, те да ће новац који је донирало Министарство бити довољан да се набави сто за вертикализацију и респиратор, који ће Александру олакшати живот.

“Знам када се десио тај несрећни случај да је цијела Фоча била тужна, знам колико ова породица улаже пажње и љубави према свом сину, а посебно познајем мајку Миланку. Уз помоћ ортопедског помагала и респиратора, Алексадар ће моћи да лакше дише, да се успостави функција бронхија, цјелокупни организам ће бити бољи”, рекла је Давидовићева.

Директор фочанског Центра за социјални рад Снежана Голијанин захвалила је Министарству породице, омладине и спорта на брзом реаговању након захтјева за помоћ, као и општини Фоча на подршци коју добијају за свој рад.
Са овим новцем у потпуности ћемо остварити наш циљ и биће бољи живот за Александра”, рекла је Голијанин.

Александрова мајка Миланка захвалила је свима који су помогли да њен син добије неопходно ортопедско помагало.

“Никада нисам инсистирала на помоћи. Александар је настрадао 1998. године и нико није вјеровао да ће да преживи, а преживио је уз помоћ породице и добрих људи. Изузетно ми је драго да се читава држава укључила – и Центар за социјални рад, и Министарство, и суграђани, хвала свима”, рекла је она.

Министар Јасмина Давидовић уручила је и Црвеном крсту Фоча рјешење о додјели 4.800 КМ за помоћ најугроженијим становницима ове општине.

Министарство ће одобрити и новчана средства за набавку комби возила за Сервис центар за помоћ дјеци и одраслима са тешкоћама у развоју “Трачак наде”.

“Прошле године смо одобрили 10.000 КМ, а исти износ требало би да одобримо и у овој години, да би могли да крену у набавку возила”, рекла је Давидовићева.