Осмомартовска прослава дубичких социјалиста

01

За чланице Социјалистичке партије у Козарској Дубици у недјељу  вече  организована традиционална прослава 8.марта-Дана жена , а уручене су и чланске карте новим члановима ове партије.

Окупљене је најприје поздравила предсједница Актива жена Општинског одбора Социјалистичке партије Козарска Дубица Јелица Цикота,која је казала да се у овој партији посвећује велика пажња женама.

У Социјалистичкој партији жене су равноправно заступљене, па тако у самом Општинском одбору имамо 16 жена, истакла је Цикота и додала да се у овој партији исто тако поштује и обиљежава Дан жена, самим тим што је и Клара Цеткин жена која је покренула борбу за женска права ,била социјалиста.

02

Осмомартовској свечаности дубичких социјалиста и ове године придружио се предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић, који Дубичанкама традиционално лично честита њихов дан.

Ми социјалисти дубоко вјерујемо да је потреба за равноправности и бољи положај жена процес који још траје и ми се још боримо да тај положај жена буде промијењен на боље, да жене буду још више прихваћене и да се тај осјећај равноправности код њих осјећа у пуном капацитету, рекао је Ђокић.

Он је казао да се на појединим мјестима ,у појединим областима живота то још нажалост није десило и да је зато та борба потребна и у наредном периоду.
Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Душко Милуновић је честитајући свим Дубичанкама 8.март , пожелио да им сваки дан буде испуњен пажњом као за 8.март и дане око овог празника.

Ми имамо већи број жена него мушкараца у нашој партији што ми је посебно драго и оне су управо те које Платформу Социјалистичке партије, која се заснива на хуманизму,солидарности и социјалној правди све више проносе кроз ове наше поткозарске крајеве, казао је Милуновић.

Он је рекао да овој партији сваким даном приступају нови чланови, да су овде уручене чланске карте за 50 чланова који су партији приступили ове године и позвао све којима су идеје социјалиста блиске да им се придруже.

07

Овој свечаности присуствовао је потпредсједник Социјалистичке партије Живко Марјанац и члан Извршног одбора Главног одбора СП-а и  министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић.

Осмомартовску прославу Актива жена Општинског одбора Социјалистичке партије Козарска Дубица обиљежила је весела и свечана атмосфера.

ФОТО АЛБУМ