ЂОКИЋ: ШАМАЦ ИМА ВЕЛИКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА РАЗВОЈ

Шамац - Дан општине Шамац

Министри индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и трговине и туризма Предраг Глухаковић оцијенили су да општина Шамац због свог географског положаја има велики потенцијал за привредни и туристички развој и да у наредном периоду треба да ради на томе да би се смањио број одлазака људи из овог дијела Посавине.
Ђокић, који је присуствовао обиљежавању Дана општине, рекао је да је ово прилика да се сумирају резултати остварени у претходној години и најави шта ће се радити у овој години.

“Општина Шамац се налази на специфичном подручју као један велики и прозор у западни свијет са којим желимо имати што бољу сарадњу”, истакао је Ђокић.

Он је напоменуо да је Шамац инфраструктурно повезан жељезничким и друмским саобраћајем са сусједним државама и да пружа велике могућности за убрзан економски раст и развој.

Ђокић је указао потребу да се овој локалној заједници посвети више времена да би у наредним годинама овде имали резултате у сектору привредног развоја.

20180415_130846

Он је нагласио да Шамац има довољно простора да постакне развој породице које ће бити продуктивне и спремне да живе и раде на овом подручју.

“Сви ми који имамо могућност да помогнемо морамо да усмјеримо што више инвестиција на ово подручје и да наша Посавина, заједно са Шамцем, настави да се убрзано развија, да цвјета”, рекао је Ђокић.

Глухаковић је истакао велики допринос општине и Кабинета начелника када је у питању развој Шамца.

Према његовим ријечима, све што је планирано да ове године буде урађено када је ријеч о инфраструктурним и пројектима за развој туризма има велики просперитет.

“Општина Шамац је као сјеверна капија за улазак у Републику Српску. Овдје је велики потенцијал за транзит, туризам, ловни туризам и то што имамо треба да ставимо као капацитет. Локална заједница је то препознала и ставила у своје стратешке документе као један од потенцијалних развоја”, каже Глухаковић.

20180415_132830