ЂОКИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈСКЕ

SP logotip centralno

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић честитао је данас 12. мај – Дан Војске Републике Српске /ВРС/ свим припадницима ВРС и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, нагласивши да је Војска Републике Српске у протеклом рату одбранила територију Српске и сачувала српски народ.
Ђокић је подсјетио да Војска Републике Српске обиљежава 26 година, колико постоји и Република Српска, што довољно говори о повезаности судбина народне војске и његове политичке заједнице.

Он је изразио увјерење да је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук способан и спреман, у оквиру Оружаних снага БиХ, да буде активни гарант мира, безбједности и стабилности у БиХ, у складу са уставном и законском улогом Оружаних снага.

“У интересу мира и просперитетног живота свих народа у БиХ, желим вам успјешан наставак досадашњих реформи и извршавање ваше улоге у складу са мјестом у савременом демократском друштву и свијету”, навео је Ђокић у честитки.

Војска Републике Српске формирана је 12. маја 1992. године одлуком Народне скупштине Српске Републике БиХ у Бањалуци. Интегрисана је у Оружане снаге БиХ као Трећи пук.