Отворене Студентске спортске игре у Фочи

01
На спортским теренима Медицинског факултета и Универзитетске болнице Фоча данас су почеле Студентске спортске игре у част првих декана Медицинског и Стоматолошког факултета, покојних професора Борише Старовића и Олге Благојевић, на којима учествује више од 150 студената четири студијска програма Медицинског факултета и радника болнице.

Претходне двије године одржавали су се појединачни меморијални турнири у малом фудбалу и кошарци, а ове године су спојени у Спортске игре и проширени су турнирима у одбојци, стоном тенису и шаху.

Спортске игре отворила је министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић, која је подсјетила да су Старовић и Благојевићева у току рата основали факултете у Фочи.

“Лично сам их познавала и знам колико су били професионални и вриједни и колико су приватно били добри људи. Лијепо је да студенти на овај начин његују сјећање на њих”, рекла је Давидовићева.

Она је поручила студентима да слиједе примјер својих првих декана и да, уз вриједности Хипократове заклетве, не забораве колико је у животу важно бити добар човјек, приватно и на послу.

Декан Медицинског факултета, Милан Кулић, истакао је да су Старовић и Благојевићева дали печат и поставили темеље овог факултета и да су асполутно заслужили овакав однос студената према њиховом лику и дјелу.

“Спортске игре имају циљ да зближе студенте, да се друже, да развију фер плеј и пријатељство, тако да смо подржали ову идеју”, навео је Кулић.

Студентске спортске игре организовао је Савез студената Медицинског факултета уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.