ЂОКИЋ: СП ОДЛУЧИЛА ДА БУДЕ ДИО ВЛАСТИ У ДИСТРИКТУ

ЗВОРНИК, 13. МАЈА /СРНА/ - Социјалистичка партије /СП/ сматра да БиХ није мјесто за прихват око 50.000 избјеглица из Сирије и других блискоисточних земаља, оцијенио је данас предсједник странке Петар Ђокић.

Предсједник  Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је да је СП одлучила да буде дио власти у Брчко дистрикту, а да је на осталим коалиционим партнерима да се договоре ко ће још бити у скупштинској већини.

Ђокић је оцијенио да је Брчко дистрикт запао у велику кризу и да мора доћи до корјенитих промјена које не могу извести само Срби.

“Те промјене морају, заједно са Србима, да креирају и изведу и Хрвати и Бошњаци кроз своје политичке странке и политичке утицаје”, рекао је Ђокић  и додао да је ових дана постигнут политички договор.

Истичући да је СП годинама била у опозицији у Брчко дистрикту, Ђокић је рекао да социјалисти нису хтјели сарадњу са неким партијама јер су знали да њихов рад и активности које су предузимане неће дати резултате.

Он је подсјетио да су у Брчко дистрикту скоро шест година у српском блоку били СДС и СНСД, чиме је Брчко било један од ријетких градова гдје је била та коалиција, а очигледно је, како каже, да је такав модел сарадње дошао у кризу и да не даје резултате.

“Брчко је град који је почео да видљиво слаби посљедњих година и губи своју привреду, која је била јако развијена и служила за потребе становништва, као и предузећа која су давала укупан допринос развоју тадашње БиХ и Југославије”, рекао је Ђокић.