Обиљежен Међународни дан породице

Medjunarodni-dan-porodice-compressor_592802756
У фочанском Градском позоришту данас је одржана републичка манифестација обиљежавања Међународног дана породице – 15. маја, а дјеца из вртића “Чика Јова Змај” и Основне музичке школе из Фоче пригодним програмом су поручила да је породица мјесто гдје почиње живот и гдје љубав никад не престаје.

Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, нагласила је да је циљ манифестације да подигне свијест о значају породице.

“Породица је мјесто у којем се рађамо, одрастамо, стичемо искуства и свијест о свом идентитету. Никада није много поновити колико је битно да родитељи пазе на своју дјецу, а исто тако да дјеца кад одрасту пазе на родитеље. То су традиционалне вриједности наше породице које треба да сачувамо”, рекла је Давидовићева.

На свечаности су уручене и награде за најбоље цртеже о теми “Моја породица”.

На ликовни конкурс стигло је више од 700 цртежа из вртића широм Српске, а прва награда у износу од 1.000 КМ уручена је Катарини Вујић из Дјечијег вртића “Света Евгенија царица Милица” из Невесиња.

Другу награду од 750 КМ освојила је Нина Јеркић из Дјечјег центра “Бубамара” са Пала, а трећу од 500 КМ Ива Миливојевић из Дјечијег вртића “Палчић” из Теслића.

Директор фочанског вртића “Чика Јова Змај,” Слађана Владичић, навела је да су на овај важан датум дали значај афирмацији породице и породичних вриједности.

“Велика нам је част што је централна манифестација одржана у Фочи. Потрудили смо се да указано повјерење оправдамо, у чему смо, судећи према коментарима Давидовићеве и свих гостију, успјели”, рекла је Владичићева.

Давидовићева је данас посјетила вртић “Чика Јова Змај” и дјеци уручила мајице и дидактички материјал, а након свечаности у позоришту, посјетила је и Одјељење за гинекологију и акушерство Универзитетске болнице Фоча гдје је уручила комплете постељине.