ОДРЖАНА 7. ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА АКТИВА ЖЕНА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ

01

Милка Гламочић поново је изабрана за предсједника Актива жена Социјалистичке партије на изборној конференцији у Бањалуци.

 

Гламочићева је навела да ће се овај актив залагати за потпуну равноправност жена у друштву и  већу заступљеност жена у друштвено-политичком животу.

 

“Залагаћемо се за покретање иницијатива које ће афирмисати интересе жена у нашем друштву, за већи степен солидарности и друштвене правде. Залагаћемо се и за виши ниво одговорности у нашем друштву и физичку сигурност жена”, рекла је Гламочићева послије конференције.

 

Она је навела да ће на изборним листама СП за опште изборе бити 40 одсто женских кандидата, те подсјетила да један број жена из СП већ обавља значајне функције у друштву.

10--

 

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић је рекао да је радостан што је данас успјешно приведена крају једна велика активност коју је спроводио Актив жена СП-а и да данас није одржана само Изборна конференција Актива жена већ промоција вриједности, способности и снаге жена Социјалистичке партије.

Он је истакао да социјалисти добијају на сваким изборима све већу подршку грађана, а да томе много доприноси Актив жена.

Ђокић је додао да органи СП-а воде рачуна о положају жена у Партији, да су на бројне одговорне позиције делегирани припаднице Актива жена као кадрови Социјалистичке партије и да оне те послове одлично обављају.

Он је честитао свима који су  изабрани и захвалио се припадницама Актива жена на свим нивоима Партије за велики допринос данашњој конференцији.

02-

 

Секретар Форума жена Социјалистичке партије Србије /СПС/ Снежана Пауновић оцијенила је да је веома добра сарадња ова два партијска тијела, те да су данас ту да подрже чланице Актива жена СП у Републици Српској.

 

Она је навела да је једна од основних активности Форума жена СПС-а борба за наталитет и повољнију демографску политику.

 

У Актив жена Социјалистичке партије изабране су: Јелена Дерајић, Љиљана Гвозден, Даринка Пејић, Гордана Бјелац, Ирена Комленовић, Бранислава Девић, Данијела Плавшић, Бранка Лазић, Милада Максимовић, Михаела Томовић и Весна Ћурић.

 

Изборној конференцији Актива жена СП присуствовале су предсједница Актива жена СНСД-а Нада Тешановић и секретар Организације жена ДНС-а Татјана Томић.

 

00

 

ФОТО АЛБУМ

 

ВИДЕО СНИМАК