ОДРЖАНА 7. ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА АКТИВА МЛАДИХ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ

press (6)

 

На Седмој изборној конференцији Актива младих Социјалистичке партије која је одржана у суботу у Брчком једногласно је изабран Давор Стрика,  a на тај дан је прије 25 година основана Социјалистичка партија.

 

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је данас да су млади будућност Републике Српске и да им треба пружити подршку да се друштвено афирмишу.

 

“Вјерујем у младе људе и нову генерацију која је стасала у Социјалистичкој партији, јер су то људи који су рођени у вријеме када је рођена и партија, а данас преузимају и одговорне дужности у њој”, рекао је Ђокић.

 

Oн је увјерен да ће млади људи допринијети убрзаном технолошком развоју друштва, јер су склони да брже и лакше усвајају нова знања у којима је будућност сваке земље.

 

Ђокић је поручио да су социјалисти у протеклих 25 година безброј пута показали досљедност, политичку храброст и одлучност да побиједе све своје противнике и све оне који су сматрали да идеје социјализма нису идеје будућности.

press (12)
Он каже да се из године у годину све више осјећа потреба за социјалистичким и идејама за праведну државу и власт, за једнакост у шансама, солидарност и хуманост, те већу одговорност и посвећеност, додајући да на тим принципима почива и програм Социјалистичке партије.

 

Предсједник Актива младих Социјалистичке партије Давор Стрика је рекао  да млади морају остати вјерни темељним идејама Социјалистичке партије, а то су социјална правда, солидарност и  једнаке могућности за све.

 

Он је истакао да млади социјалисти имају припремљен план и програм дјеловања у наредном периоду и да ће у што скоријем року имплементирати своје идеје, које неће бити само за добробит организације младих већ за добробит и просперитет друштва Републике Српске.

Стрика је рекао да је идеја водиља програма  јачање основих идеја СП-а и оплемењивање младих људи кроз едукације и различите садржаје како би млади били што способније да се ухвате у коштац са свим проблемима и изазовима који су пред њима.

press (16)

 

Поред 300 делегата и руководства Партије, Конференцији су присуствовали и предсједник Младих СПС-а Угљеша Марковић, предсједник Покрајинског савјета СПС-а Борис Новаковић, потпредсјеник Младих социјалдемократа Мари Ђуран и потпредсједник Организације младих ДНС-а Митар Захарић.

 

ФОТО АЛБУМ

 

 

ВИДЕО