ЂОКИЋ: ИМА ПРОСТОРА ДА ЦИЈЕНА ГОРИВА БУДЕ МАЊА

20170724164721_435922

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је вечерас у Требињу да сматра да има простора да цијена горива у Републици Српској буде мања.
Он је потврдио да ће Влада Српске разматрати информацију о свим аспектима који су везани за цијену горива у Републици.

Ђокић је новинарима рекао да је прије неколико дана покренуо то питање и да сматра потпуно оправданим да Влада Републике Српске о томе разговара и заузме одређене ставове.

Наводећи да такву расправу треба да воде и федерална Влада и Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, Ђокић је истакао да се само у том троуглу /са Владом Српске/ може дефинисати политика која може утицати на цијену горива у БиХ.

Он је додао да нико не треба да очекује да Република Српска донесе неке прописе да цијена горива буде знатно нижа него у Федерацији БиХ /ФБиХ/, наглашавајући да је то просто немогуће и да се таква политика никада до сада није могла водити, а да даје резултате.

“Тврдим да има простора да цијена може да буде мања, да нека оптерећења на литар горива могу бити мања, да има простора да се уведе више реда у промет приликом продаје, транспорта, посебно приликом увоза горива”, рекао је Ђокић.

Он сматра да могу бити мање и одређене дажбине које плаћају грађани приликом регистрације возила, посебно када је ријеч о теретним возилама и аутобусима.

“Има простора за смањење накнада и о томе треба разговарати. Мислим да ће то бити један пакет који ће садржавати информације које ће припремити наше Министарство трговине и туризма”, истакао је Ђокић.