ГЛУХАКОВИЋ ОТВОРИО ЉЕТНУ ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ НА ЈАХОРИНИ

ЈАХОРИНА, 29. ЈУНА /СРНА/ - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић и директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић вечерас је на Јахорини свечано отворио љетну туристичку сезону током које ће Олимпијски центар “Јахорина” бити домаћин првог љетног планинског фестивала под називом “Фестивал 365”.
Глухаковић је на отварању “Фестивала 365”, у оквиру којег су предвиђени концерти поп пјевача Северине и Петра Граше, као и “Лексингтон бенда”, истакао да је љетна сезона на Јахорини прави спектакл.

“Овим догађајем који ће бити у наредна три дана правимо неку врсту пробног испита за наредну зимску сезону, ЕЈОФ и поново велики `Егзит` на зиму 2019. године”, рекао је Глухаковић.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић у обраћању гостима осврнуо се на протеклу зимску сезону, за коју је рекао да је оборила бројне рекорде с обзиром на чињеницу да је Јахорина ове године имала 131 дан скијања, што је било највише у региону.

“Када смо инвестирали у објекте, циљ нам је био да имамо срећног скијаша који ће се увијек враћати на ову планину”, рекао је Љевнаић.

“Циљ нам је да и љетна сезона буде на истом нивоу као и протекла зимска”, рекао је Љевнаић, који је уручио захвалнице заслужнима за протеклу успјешну сезону.

Фестивал “365” састоји се од концерата и ди-џеј журки, бициклистичких трка и такмичења, до трка у штиклама, а биће организована и вожња квадовима, као и показни лет параглајдером.

Такмичења ће бити одржавана на платоу Пољице, а ди-џеј журке испред хотела на Јахорини.