ДАВИДОВИЋЕВА УГОСТИЛА МЛАДЕ ШАХИСТЕ ИЗ ЈУЖНЕ ОСЕТИЈЕ

????????????????????????????????????
Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, уприличила је данас пријем за младе шахисте из Јужне Осетије који учествују на Међународном шаховском фестивалу за младе „ Словенско братство 2018“.
„ Овај фестивал се одржава већ другу годину за редом и изузетно ми је задовољство што су млади шахисти имали прилику да размијене искуства и умијеће,али и упознају Републику Српску јер су током фестивала боравили у Бијељини, Теслићу и Бањалуци“ – истакла је министар Давидовић.
Она је нагласила да очекује да овај фестивал постане традиционалан и да се везе Републике Српске и Русије још јаче развијају и кроз спорт.
Потпредсједник Шаховског савеза Републике Српске, Васо Бојанић, захвалио се Министарству на подршци приликом организације фестивала и истакао да су млади шахисти током фестивала одиграли одличне партије и да је будућност шаха у Републици Српској осигурана.
На Међународном шаховском фестивалу који је трајао од 14. до 29.6. учествовало је 40 такмичара из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Русије. Фестивал „Словенско братство 2018“ организовао је Шаховски савез Републике Српске уз подршку Министарства породице, омладине и спорта.