СП И СПС О ПАРТИЈСКОЈ САРАДЊИ И ЈАЧАЊУ ОДНОСА СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

БЕОГРАД, 29. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић и предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић на конференцији за новинаре након састанка.

На састанку највиших делегација Социјалистичке партије и Социјалистичке партије Србије, које су предводили предсједници Петар Ђокић и Ивица Дачић, данас у Београду разговарано је о даљем јачању сарадње двије странке и односа Републике Српске и Србије.
На састанку у сједишту СПС-а формиран је и Савез за сарадњу двије партије, у оквиру којег су руководства двије странке разговарала о заједничким активностима у вези са економским напретком и Србије и Републике Српске, саопштили су новинарима Ђокић и Дачић.

Ђокић је захвалио Дачићу и свим актуелним и бившим званичницима СПС-а на свему што су кроз политички ангажман урадили за подршку и СП-у и Републици Српској.

“То је и данас кроз заједничку сједницу потврђено и договорили смо низ ствари и оперативних активности које ћемо заједно спроводити и у Републици Српској и у Србији”, рекао је Ђокић.

Он је прецизирао да ће посебан труд бити уложен да кадрови двије странке у оквиру влада и институција система дају видљив допринос економском јачању и Републике Српске и Србије, као и још чвршћем повезивању Српске и Србије.

Ђокић је напоменуо да су двије странке то чиниле и до сада, изразивши увјерење да ће и у будућности та сарадња довести до нових резултата у интерсу свих грађана и Српске и Србије.

01

“Ми /СП/ ових дана обиљежавамо наших првих 25 година постојања и то је изузетан јубилеј који нас заједно, и СПС и СП чини веома поносним, јер је наше дјеловање у претходним годинама било обиљежено сталним настојањима да развијамо односе између Српске и Србије и да у свим сегментима друштва побољшамо сарадњу”, рекао је Ђокић.

Према његовим ријчима, ти резултати су увијек били такви да су они значили и напредак и развој како Србије тако и Републике Српске.

“И данас постоји потреба можда и више да Србија буде присутна у укупном политичком животу Републике Српске и БиХ као земља која је дала снажну подршку настанку Дејтонског мировног споразума и да даље буде присутна као земља која се залазе за мир и пуну равноправност оба ентитета и сва три народа у БиХ”, рекао је Ђокић.

Он је напоменуо и да СП никада не крије чињеницу да јој је најважнији интерес да постоји најбоља сарадња са Србијом.

“Ми на томе радимо и то је укупна политика Републике Српске која нас као таква води ка том циљу, односно имамо то усмјерење”, рекао је Ђокић.

Лидер СПС-а Ивица Дачић најавио је да ће 8. јула у Бањалуци присуствовати програмском конгресу СП-а, подсјетивши да су односи двије партије увијек били као да су једна странка.

“Наставићемо са нашом партијском сарадњом, ја ћу бити гост на конгресу СП-а у Републици Српској, а наравно да ћемо им дати пуну подршку када буду избори у БиХ и у Републици Српској”, рекао је Дачић.

Дачић, који је и министар спољних послова Србије, подсјетио је да Србија поштује територијалну цјеловитост БиХ и да има специјалне односе са Републиком Српском.

“Ми смо партије које су настале на истим програмским основама леве оријентације и наставићемо партијску сарадњу и све ћемо уложити за добробит српског народа и свих грађана Србије и Републике Српске”, рекао је Дачић.

 

 

ФОТО АЛБУМ