ГЛАВНИ ОДБОР – ЂОКИЋ: АКТИВНОСТИ ПАРТИЈЕ ЗАСНИВАЋЕ СЕ НА ОДГОВОРНОСТИ И ПАТРИОТИЗМУ

00

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је данас да ће странка своје активности у наредном периоду заснивати на знању, одговорности и патриотизму и да вјерује да ће на изборима остварити циљ, а то је освајање 100.000 гласова.
Ђокић је рекао да је данашња сједница Главног одбора СП-а посвећена завршним припремама за одржавање 8. Конгреса странке, који је планиран 8. јула у Бањалуци и који ће окупити око 1.000 учесника.

“Тако велики број учесника довољно говори колико је нарасла снага СП-а и колика су наша очекивања да можемо у наредном периоду учинити за унапређење живота и развоја Републике Српске и БиХ”, рекао је Ђокић новинарима.

Он је навео да ће СП данас утврдити и листе кандидата за предстојеће опште изборе, те напоменуо да је то сложен посао, јер је много квалитетних кадрова који су предлагали општински и градски одбори.

“Кадрови који ће добити подршку уживају велики углед и повјерење у својим локалним заједницама и они који су се и до сада показали као одговорни политичари који раде у интересу развоја Републике Српске”, рекао је Ђокић.

01-

Он је изразио задовољство радом посланика ове партије у претходном мандату.

“Увјерени смо да можемо остварити циљ који смо ставили пред себе, а то је 100.000 гласова у Републици Српској, а до тога нас је довело повјерење које смо код грађана градили уназад 25 година”, истакао је Ђокић.

Говорећи о повећању плата у Републици Српској, Ђокић је оцијенио да то не би требало да направи било какве поблеме.

“Свјесно смо ишли на терет средстава која припадају Републици Српској, која ће наредне године имати мање обавеза у погледу отплате својих раније створених финасијских обавеза и оних које се односе на обавезе према међународним финансијским институцијама”, рекао је Ђокић.

Он је додао да је ове године забиљежен и раст прихода у односу на прошлу годину.

“Већ смо имали ребаланс, а очекујемо и до краја године да ћемо имати и додатни раст прихода. Све то даје могућност да се у Републици Српској може покренути питање повећања плата. Начин на коме смо томе приступили је правичан, коректан за све запослене раднике и први пут је да се спроводи на такав начин. Јесте сложен поступак, али је и по мишљењу нас социјалиста најправичнији”, рекао је Ђокић.

 

ФОТО АЛБУМ