Социјалисти нуде нову визију развоја Српске

?????????????????????????????

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да ће на Осмом конгресу Социјалистичке партије који је заказан за недјељу, 8. јула, у бањалучкој Спортској дворани “Борик” бити представљена визија развоја Републике Српске за наредне четири године.
“Кључни циљеви су економски развој, нова радна мјеста и стварање средњег слоја становништва, јер без тога нема стабилности”, рекао је Ђокић најављујући да ће Конгрес бити програмског карактера.
Он је истакао да Социјалистичка партија биљежи стални раст, што, како каже, потврђује да су идеје, програм, те одговорна и умјерена политика потребни Републици Српској.
“Наш циљ је напредак и развој, а у центру је човјек и борба за што бољи животни стандард”, рекао је Ђокић.
Он је додао да је власт у Српској, у којој је и СП, постигла резултате који су видљиви и расту из годину у годину, али да они морају бити далеко већи и томе се тежи.
“То ћемо спровести и кроз бројне реформе у економској сфери, а једна од њих је пореска реформа која ће обезбиједити већу флексибилност тог система с циљем развоја привреде и запошљавања”, рекао је Ђокић.
Предсједник је оцјенио да је Социјалистичјка партија кроз четврт вијека постојања оставила видљив траг у развоју Републике Српске и њен је циљ је да освоји 100.000 гласова на октобарским изборима.
Он је навео да СП очекује барем по једног посланика из сваке изборне јединице у Републици Српској у будућем сазиву парламента. “Углавном, побједа је императив и не видим да опозиција има шансе”, рекао је Ђокић.
Коментаришући формирање Српске листе у Федерацији БиХ у којој су СНСД, ДНС и СП, Ђокић је рекао да су ове три странке биле спремне да прошире коалицију.
“СП никада није имала дилему када је ријеч о заштити српских интереса. Не смијемо дозволити да поново не можемо формирати Клуб Срба у федералном Парламенту”, рекао је Ђокић.
Осврћући се на недавни договор о формирању Савеза за сарадњу СП-а и Социјалистичке партије Србије /СПС/, Ђокић је истакао да су колеге из Србије одувијек имале визију живота на овим просторима и да се Српска развија, те да су у протеклим годинама дали највећи допринос томе.
“Цијенимо улогу лидера СПС-а и министра спољних послова Србије Ивије Дачића, чије је дјеловање усмјерено ка развоју Српске и СП-а. Савез ће свакако ојачати наше и везе Српске и Србије”, рекао је Ђокић.