ОДЖАН ОСМИ КОНГРЕС СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ

02-

На Конгресу Социјалистичке партије  одржаном данас у Бањалуци усвојена је  програмска декларација у којој је највећи значај дат економском развоју Републике Српске и промовисан слоган СП-а за октобарске изборе СИГУРНО И СЛОБОДНО  Да Српска живи и ради.
Предсједник Петар Ђокић је рекао да је програмска декларација визија Српске од 2018. до 2026. године, те поручио да ће се социјалисти борити за економски развој и социјалну сигурност свих грађана Републике Српске и БиХ.

“У нашој платформи највиши значај дајемо економском развоју и расту Републике Српске, новом запошљавању, повећању укупног броја запослених и бољем животу наших људи”, рекао је Ђокић.

Он је истакао да програмска декларација показује да је сва политика СП-а окренута ка будућности у намјери да се спроводу реформе у Српској које ће допринијети развоју.

Ђокић каже да је ова партија остала досљедна својој политици, те да у 22 поглавља свога програма јасно говори које ће мјере предузимати и у којим секторима.

Он је оцијенио да је присуство великог броја делегата на Конгресу СП-а показао снагу ове партије, висок ниво организације и способности.

“Ми смо поуздан партнер држави која на нас може да се ослони због чега смо и усвојили изборну поруку `Сигурно и слободно да Српска живи и ради`”, рекао је Ђокић.

01

Замјеник предсједника Социјалистичке партије Србије /СПС/ Предраг Марковић је рекао  да је Бањалука  за Србију западна пријестоница свих Срба.
“Ту има нека граница, која је привремена. Предсједик Републике Српске Милорад Додик са свима нама ће се потрудити да је избиршемо. То је није национализам, већ европска интеграција”, рекао је Марковић, који је данас у Бањалуци присуствовао Конгресу Социјалистичке партије.

Према његовим ријечима, Срби са западне стране ријеке Дрине имају велику улогу у развоју српског социјализма.

“Ови људи овде дали су највећи допринос у борби против фашизма”, рекао је Марковић, те оцијенио да су Србија и Република Српска исто.

52

Потпредсједник СПС-а Жарко Обрадовић сматра да су економски развој и социјална правда важне за грађане Србије и Републике Српске.

Обрадовић је рекао да СПС има веома дугу и богату сарадњу са Социјалистичком партијом у Репубици Српској, да размјењују искуства, те да им је заједнички циљ да грађани живе боље, да Србија и Српска буду што ближе и да буду заједно.

“Мислим да једни другима помажемо и у временима која су била тешка и за једну,  и за другу партију, односно за српски народ у Србији и Републици Српској”, сматра Обрадовић.

Обрадовић је додао да је са Марковићем дошао данас у Бањалуку да би дали подршку социјалистима у Републици Српској.

Конгресу су, осим руководства и чланства СП-а, присуствовали предсједник СНСД-а Милорад Додик, замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић и предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

 

ФОТО АЛБУМ

 

ВИДЕО