САВАНОВИЋ СРПСКУ ЧУВАТИ КАО ЗЈЕНИЦУ ОКА

ГРАДИШКА, 8. АВГУСTА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић је положила вијенац на споменик у Бок Јанковцу  поводом 26 година од одбране Градишке и Републике Српске од агресије хрватске војске, када је живот изгубило 16 српских бораца.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић поручио је данас на обиљежавању 26 година од одбране Градишке и Српске од агресије хрватске војске, да Републику Српску треба чувати како зјеницу ока и увијек се сјећати бораца који су јуначки дали животе борећи се за слободу.
Савановић је истакао да су 8. августа 1992. године српски борци бранили Градишку и Републику Српску и били вођени снагом свога духа и вјере према слободи.

“У тој борби 16 наших најбољих је платило слободу својим животима. Они су јуначки дали живот за слободу и зато ми данас имамо Републику Српску коју морамо чувати како зјеницу ока”, нагласио је Савановић.

Он је истакао да је српски народ западно од Дрине данас живи у Републици Српској која је услов њиховог биолошког опстанка.

Савановић је подсјетио да је српски народ дао велике жртве за слободу и у Првом и Другом свјетском рату.

“Наши непријатељи не мирују, фашизам није мртав, он помало заспи, али се и буди. Морамо бити свјесни те чињенице, морамо бити економски јаки и уједињени око националог питања, а то је Република Српска”, нагласио је Савановић.