TОДОРОВИЋ; ДОБОЈ ЈЕ ПРИВРЕДНО КУЛТУРНО И ПОЛИТИЧКИ ДЕВАСТИРАН

СРЂО

Гостујући у емисији АТВ-а “1на1”, са Марином Маринковићем, Тодоровић каже да је то потпуно легитимно са његове стране, да комотно управља градом, што и чини, али да је проблем цијена коју плаћају грађани Добоја.

“Добој је некад био општина а сада има статус града. Док је био општина Добој је био политички, привредни, културни и административни центра регије Добој. Сада је Добој, од таквог центра постао предграђе Јелаха, Дервенте, Тешња… То је видљиво свакодневно. Ујутро видите аутобусе који грађане Добоја возе на посао у пријератна села. Добој је у проређењу са свим градовима из окружења значајно уназађен у привредном смислу. Једна Дервента има 10 пута већи извоз од Добоја. Општина Петрово, која је прије рата била МЗ Грачанице има већи извоз од града Добоја, који је неупоредиво већи и има неупоредиво веће предиспозиције за тако нешто. Дакле, Добој је привредно, културно и политички потпуно девастиран. Добој је као град постао рекордер у доласку младих људи,” каже Тодоровић.

Он додаје да је у Добој јако изражена нека врста апатије и потпуни губитак наде у промјене на боље. Како каже људи одлазе не да нешто зараде и врате се, већ да остану трајно.

“У међувремену људи који управљају Добојом јако добро управљају рачунским операцијама, али само у своју корист. Ми смо једина партија на коју градоначелинк Петровић не може утицати, док све остале држи под контролом и утиче на њих. У опозицији је и СНСД али, на жалост, појединци из СНСД имају заједничке интересе са градоначелником и то је видљиво на свим сједницама скупштине, тврди Тодоровић.

Како каже, споран је цех који плаћају грађани који су гласали за СП и друге опозиционе партије, с циљем да промјене ствари, а појединци из тих опозиционих странака налаза заједнички језик са СДС овом влашћу.

Он појашњава да СП још нема довољну снагу да промјени стању у Добоју, али да им расте подршка.

“СП у Добоју сам преузео 2006. и тада смо имали 400 гласова. СП у Добоју данас има близу 4000 гласова и ја сам увјерен да ће након следећих избора стање у Добоју, кад су у питању промјене, бити знатно повољније,” рекао је Тодоровић.

Осврћући се на катастрофалне поплаве, он истиче да ни након четири године тај проблем није саниран.

“Град је незаштићен. Говорио сам о томе јавно и претрпио сам притиске и пријетњезбог тога. Честе изјаве власти да је у Добој уложено преко 20 милиона еура, у санацију штета и одбрану Добоја од поплава. Ја као грађнин не видим гдје је то уложено. Нешто је урађено али не систематски, нема плана на који начин је то улагано, све је нетранспарентно, појашњава Тодоровић.

Он додаје да СП никад није давала велика и празна обећања те да су стално у контакту са грађанима.

“СП у Добоју радио у континуитету, од човјека до човјека. Трпимо притиске и оспоравња у сваком сегменту, јер смо опозиција. Грађани од нас захтјевају промјене, а подршка која нам расте говори да смо на правом путу. Грађанима поручујемо да се заједно морамо изборити за промјене у Добоју. Промјене могу донијети искључиво грађани Добоја, дајући своју подршку онима који су од почетка до сада имали досљедне политичке ставове. То је у Добоју искључиво СП, каже Тодоровић.

Он додаје да су позитивне промјене у републици Српској видљиве.

“Влада Српске мијења одређене ствари. Садашња Власст РС проводи промјене у континуитету, које су видљиве кроз посљедње повећање плата, пензија, запошљавање, бригу према борачким категоријама становништва,” каже Тодоровић.

Он истиче да се СП бори за грађане и рјешавање њихових егзистенцијалних питања те да је очување Републике Српске за СП безусловно.

“Српску је створио народ, а не политичке партије. Српска је највеће достигнуће српског народа у 20. вијеку и очување РС је за нас безусловно. СП је унутар коалиције оријентисана прије свега на питања која су значајна за обичног човјека. Дакле да се за грађане обезбједе њихове егзистнцијалне потребе, а то су адекватно образовање, адекватан посао, адекватна здравствена заштита и на крају адекватне пензије,” рекао је Тодоровић.

Он очекује значајане резултате СП и да ће након избора имати снагу да наметне питања која су најзначајнија за грађане.

 

ВИДЕО