ДАВИДОВИЋЕВА ПОДСЈЕТИЛА НА ВАЖНОСТ ПОРОДИЦЕ ПРИЛИКОМ ПОСЈЕТЕ ИСТОЧНОМ НОВОМ САРАЈЕВУ

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић, приликом посјете Дјечијем вртићу "Патријарх Павле" у Источном Новом Сарајеву, истакла је да је највећим дијелом данас ту да подсјети на важност породице и малишанима поклони дидактички материјал.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић, приликом посјете Дјечијем вртићу “Патријарх Павле” у Источном Новом Сарајеву, истакла је да је највећим дијелом данас ту да подсјети на важност породице и малишанима поклони дидактички материјал.
“Драго ми је да сам данас посјетила вртић и увјерила се да су услови у којима дјеца бораве врхунски, да је храна исправна и здрава, да имају васпитаче који брину о њима и да родитељи могу бити мирни”, истакла је Давидовићева и додала да је дјеци донијела оно што се сваки дан троши – бојице и бојанке, као и мајице које су имали за манифестацију “Међународни дан породице”.

Она каже да и на овај начин жели да истакне колико је породица важна, колико је важно дјецу васпитавати на прави начин и са њима проводити вријеме.

“Мора се сваки дан издвојити бар пола сата квалитетног времена за дјецу, можда неки породични ручак, то је обичај који се помало изгубио. Морамо се враћати на то да се један ручак или вечера у току дана проведу заједно, да се разговара и да се види да ли дијете има неких проблема, како би родитељи могли реаговати”, истакла је Давидовићева.

38838031_2095324750785785_2223002092325306368_n

Према њеним ријечима, и дјеца када одрасту, што је у склопу традиционалних вриједности, треба да воде рачуна о својим родитељима.

“Ми то имамо укоријењено у нашој традицији и то је оно што морамо задржати сви заједно – и вртићи, и породице, и институције и Министарство”, каже Давидовићева.

Давидовићева додаје да је први пут у посјети вртићу “Патријарх Павле”, чији назив обавезује директора, менаџмент и васпитаче да воде рачуна о дјеци.

Она је нагласила да нема пуно локалних заједница, као што је Источно Ново Сарајево, које имају ријешен проблем смјештаја дјеце у вртиће, јер у доста локалних заједница постоје листе чекања.

Давидовићева додаје да ресорно министарство потенцира да сваки вртић има и поподневну смјену, што је случај и са овим вртићем, да би родитељи били сигурни и мирни на свом радном мјесту.

Она је нагласила да је изузетно задовољна што је јуче на сједници Владе Републике Српске донесена одлука да се из средстава Развојног фонда издвоји 1.200.000 КМ за изградњу фискултурне сале у Основној школи “Петар Петровић Његош” у Источној Илиџи.

“Драго ми је да се данас већ потписује уговор са извођачима радова, а посебно ми је драго, јер сам министар из источног дијела Републике Српске, што имам прилику да свој тој дјеци која ће наставу физичког васпитања имати у новоизграђеној сали, пожелим сретно одрастање, дјетињство и школовање, те да имају наставу у условним просторијама што до сада није био случај”, истиче Давидовићева и додаје да жели да Источнио Сарајево напредује, јер је то нови град који се успјешно развија.

03
“Иницијатива за обилазак вртића потекла је од Општинског одбора СП Источна Илиџа, јер сматрамо да је брига за породицу и дјецу најважнија обавеза и задатак свих нас.
Данас смо такође, обишли социјално угрожене породице, на пордучју општине Источна Илиџа, разговарали са њима и уручили им симболичне пакете помоћи са поруком да нам се увијек могу обратити за помоћ, јер смо социјално одговорна партија и желимо да помогнемо нашим суграђанима, којима је помоћ неопходна.
Након ових активности, уприличили смо радни ручак са члановима Општинског одбора СП Источна Илиџа, гдје смо министарку Давидовић информисали о раду нашег одбора, будућим активностима и захвалили јој се на свесрдној помоћи коју нам пружа на свим аспектима”, рекла је предсједница ОО СП Источна Илиџа Душица Пјевић.