У ГЛАМОЧУ ОТКРИВЕНО СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈЕ ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ И ЦИВИЛЕ

10

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и чланови породица погинулих данас су у порти Храма Свете Тројице у Гламочу открили спомен-обиљежје за 99 погинулих припадника Гламочке бригаде Војске Републике Српске /ВРС/ и 43 цивила са подручја ове општине који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.
Споменик је освештао Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Сергије, који је рекао да народ Гламоча данас треба бити поносан што је након двије и по деценије дочекао да се подигне споменик српским борцима и народу овог краја који су дали своје животе за српску вјеру и отаџбину.

“Наша вјера се налази и у истинском и живом Богу, управо у ономе за шта су они дали свој живот, али се наша вјера налази и на огњишту, спаљеном и обновљеном, са којег креће вјера и отаџбина”, рекао је владика Сергије.11

Министар Савановић поручио је окупљенима да ће Влада и институције Републике Српске, у оквиру својих могућности, помагати народ Гламоча, јер су свјесни да без помоћи народ Гламоча неће имати одржив живот на овом простору.

“Бићемо отворени до краја са народом Гламоча свјесни чињенице да су ови борци и овај народ дали немјерљив допринос за стварање Републике Српске”, истакао је Савановић.

Савановић је, у име Владе Републике Српске и своје лично име, изразио дубоко поштовање и неизмјерну захвалност за све српске борце који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату.

 

12