ЂОКИЋ: У ПРЕДИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ НАДМЕТАТИ СЕ КВАЛИТЕТОМ ПРОГРАМА

01

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић поручио је да се ова партија залаже за фер предизборну кампању у којој ће се странке надметати квалитетом програма, а не увредама.
Он је новинарима у Бањалуци поводом проширене сједнице Главног изборног штаба СП-а рекао да се ова странка неће бавити увредама, те позвао и друге да не користе увредљив језик и тешке ријечи.

“Ако приступимо одговорно вођењу кампање и ако се будемо борили на програмској основи, на тај начин ћемо релаксирати и наше грађане и омогућити им да у обиљу политичких странака и програма изаберу најуспјешније”, сматра Ђокић.

Он је оцијенио да су социјалисти својим радом у претходним годинама успјели да реализују своје програмске циљеве и да су дали видљив допринос развоју Републике Српске и општем напретку, те нагласио да такву политику желе наставити, због чега траже подршку грађана.

02-

“На сједници Извршног одбора СП-а проширеној Главним изборним штабом и најважнијим оперативним носиоцима активности које ће услиједити у предизборној кампањи договарали смо метод рада и приступ вођењу кључних предизборних активности”, навео је Ђокић.

Према његовим ријечима, СП-а жели дати видљив допринос провођењу једне фер кампање.

“Имамо изузетно квалитетан програм који говори о реформама које ћемо проводити у наредном периоду у Републици Српској и у којем су јасно описани детаљи како их мислимо проводити”, додао је Ђокић.

Он је нагласио да ова партија жели градити стабилне односе у друштву, створити услове за даљи убрзани економски развој Српске што значи више радних мјеста, снажење њене економије која ће тако бити у стању да подржи социјални сектор, прије свега, област пензијског осигурања, борачко-инвалидске заштите, омладинске политике.

Ђокић сматра да ће ова кампања обиловати тешким политичким темама – каква ће бити БиХ у будућности, какви ће бити односи у њој, какав ће однос градити Република Српска према њој.

“Ми и ту имамо јасне ставове и жељели смо данас да најважније оперативне носиоце активности упутимо у све те детаље о којима ће се највише у току кампање говорити”, додао је Ђокић.

03

 

Он је овом приликом оцијенио да је Изборни закон БиХ лош, јер има низ недостатака и најдиректније подстиче корупцију. “Велики број грађана излази на изборе мотивисан количином новца коју ће му дати нека странка да гласа за њу. То се мора елиминисати кроз изборни закон”, закључио је Ђокић.

Он је додао да се и сам процес припреме избора и утврђивања резултата избора може ријешити другачије, посебно евидентирање бирача.

“Сматрам да је крајње вријеме да идемо у озбиљне промјене и реформе Изборног закона БиХ. То се мора десити након ових избора. Залажемо се да се изборни процес обједини, да имамо у четворогодишњем мандату и опште и локалне изборе”, поручио је Ђокић.

Према његовим ријечима, те промјене се морају извршити да би имали модерну, уређену демокртаксу државну структуру и слободне и фер изборе.

 

ФОТО АЛБУМ