САВАНОВИЋ: ВЛАДА БРИНЕ О ПЕНЗИОНЕРИМА

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да одлука Владе Српске о једнократној помоћи пензионерима говори о одговорности и озбиљности власти Српске према популацији која је кроз свој минули рад допринијела развоју Републике Српске.
Савановић је након сједнице Владе Српске, на којој је донесена одлука о једнократној помоћи пензионерима, рекао да ова власт од почетка даје приоритет пензионерима и да ће то чинити и убудуће.

“Ово је добра мјера која шаље снажну поруку грађанима Републике Српске колико бриге и поштовања имамо према овој популацији”, истакао је Савановић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, овакав однос према пензионерима постоји и када за то нема материјалне могућности, чиме се према њима показује поштовање.

Он је поручио да ће се на овом курсу остати и у наредном периоду.

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ рекао је да је Влада испунила приједлог пензионера да сви добију једнократну помоћ, а не само они са најнижом пензијом.

Он је позвао пензионере који пензију примају из других држава да се пријаве најближој пословници Фонда ПИО да би се правовремено добили подаци о њиховим примањима и тиме расподијелили у одређене групе.

Ракуљ је захвалио премијеру Жељки Цвијановић на разумијевању пензионерских проблема и агажовању на њиховом рјешавању.

Према његовим ријечима, око 260.000 пензионера добиће ову помоћ.

Он је рекао да пензионери очекују помоћ и у вези са набавком огрева за пензионере са најмањим примањима.

Предсједник Одбора за праћење стања у области пензијско-инвалидског осигурања Народне скуптине Републике Српске Илија Стеванчевић захвалио је Влади која је испунила своје обећање о додјели једнократном помоћи, не само онима са најнижом пензијом, него свим пензионерима.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске у посљедњих пет година показала добру вољу да пензионерима помогне тако што је њихов социјални положај побољшала, “па је тако 2015. године доста храбро исплату пензија пренијела на трезор и тако зауставила кредитно задужење Фонда ПИО”.

Стеванчевић је изразио очекивање да ће се овај тренд наставити, те да ће општине и градови више помагати пензионерима, који су их градили.