СТЕВИЋ: СОЦИЈАЛИСТИ ОЧЕКУЈУ 100.000 ГЛАСОВА

Потпредсједник Социјалистичке партије /СП/ Далибор Стевић изјавио је данас у Бијељини да социјалисти улазе у изборе врло амбициозно с циљем освајања 100.000 гласова или минимално по један мандат у свих девет изборних јединица и на нивоу БиХ.
“Градски одбор СП Бијељина показао је достојанственост и принципијелност након локалних избора када смо направили историјски резултат, али смо усљед немогућности спровођења политика за које се залажемо остали у опозицији јер партнери који су се нудили у Бијељини нису ти са којима смо могли спроводити нашу политику”, рекао је Стевић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је Изборна једница шест једна од најјачих у СП и да су на листи из ове регије квалитетни људи, уз искусне кадрове и млади, амбициозни и школовани, који имају много енергије да спроводе политику социјалиста и да Републику Српску чине бољим мјестом за живот.

Као потпредсједник странке, Стевић је у име СП осудио као немили догађај напад на новинара Владимира Ковачевића у Бањалуци и назвао га неразумним, вандалским чином.

Он је позвао институције да реагују што брже и изађу са јасним доказима шта се тачно догодило и ко су нападачи.

1535384361
Предсједник Градског одбора СП Бијељина Недељко Јовић рекао је да су социјалисти у овом граду након локалних избора доказали да нису жељни само власти, те да не сумњају у нову изборну побједу, као и улазак у парламент БиХ.

Он је навео да је СП у колацији са СНСД, ДНС и Уједињеном Српском на нивоу Републике Српске и да дају подршку кандидатима за члана Предсједништва БиХ Милораду Додику и за предсједника Републике Српске Жељки Цвијановић.

Носилац листе СП у Изборној јединици шест за Народну скупштину је лидер партије Петар Ђокић, а на листи су потпредсједник партије Далибор Стевић, декан Педагошког факултета, магистар разредне наставе Раденко Савић, економиста Данијела Пантић, доктор политичких наука Данијела Лакић, правници Дико Симић и Нина Косановић, док је кандидат за Парламентарну скупштину БиХ инжењер електротехнике Драган Перић.