ЂОКИЋ: СРПСКА ЈЕ ВЛАСНИШТВО НАРОДА

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је вечерас у Билећи да је ова странка у протеклих 25 година радила на томе да демократизује Републику Српску, покаже да је она заједница слободних људи и власништво народа који је имао храбрости да се организује и бори за слободу и равноправност.
“То смо остварили стварањем Српске, борбом у периоду рата на бојном пољу, да она задржи свој простор и територију, да сачувамо главнину народа, створимо кључне институције и тако трасирамо њену будућност”, нагласио је Ђокић у обраћању поводом 25 година од оснивања странке.

Он је додао да су социјалисти од ратне 1992. године били уз свој народа и са њим подијелили тешко и изазовно вријеме.

“Били смо актер када се Српска стварала у најтежим временима, када је Дејтонским споразумом међународно потврђена и када смо се борили да тај споразум заживи”, навео је Ђокић.

Он је рекао да је Дејтонски споразум, “за који је највише заслужан бивши предсједник СР Југославије Слободан Милошевић”, добра мјера за сигуран и добар живот свих људи и народа на овим просторима, да је Српска најбољи оквир и фактор сигурности српском народу.

Ђокић је рекао да је СП имала велику улогу у јачању свијести о унапређењу свих облика сарадње са Србијом, нагласивши да су владе Српске и Србије на данашњем састанку у Требињу закључиле да је овим земљама потребан заједнички економски развој, посебно у области енергетике.

11

“Ускоро ћемо почети радити на реализацији изградње двије хидроелектране на Дрини, а вриједност инвестиције је 200 милиона евра /Фоча и Паунци/. Дакле, ми социјалисти по овом и другим питањима конкретно радимо и радићемо на развоју Српске и ономе што је интерес људи”, рекао је Ђокић.

Он је поручио да је Дрина за Српску и Србију само ријека, те да ће се радити на томе да се ускоро распише јавни тендер за изградњу Хидроелектране “Бук Бијела”.

“Надамо се да ћемо већ до краја године, ако све буде по плану, добити партнера који ће градити `Бук Бијелу` и да она у наредне четири године буде завршена. То је такође инвестиција од око 200 милиона евра”, рекао је Ђокић и оцијенио да је развој енергетског сектора стратешки битан за подручје Херцеговине.

Потпредсједник СП-а Максим Скоко поручио је да треба поштовати прошлост, али се посветити будућности, те додао да су нужна улагања, како у Херцеговину, тако и у остале дијелове Српске.

“Поменућу потписивање споразума о заједничком улагању Српске и Србије у области енергетике, за изградњу хидроелектрана Паунци и Фоча, захваљујући Петру Ђокићу. Да не причам о његовом залагању за изградњу `Бук Бијеле`, друге фазе Термоелектране `Гацко`, `Горњих хоризоната`, соларне електране у Љубињу”, рекао је Скоко.

Предсједник Општинског одбора СП у Билећи Слободан Чомић рекао је да је и послије тешких тренутака и подјеле у партији,  ова странка остала снажна.

“Доласком нових и младих људи, који су препознали рад и труд социјалиста, уз велику подршку предсједника Петра Ђокића, на изборима 2016. године смо вратили стари сјај СП-у у Билећи и ушли смо у скупштинску већину”, навео је он.

 

ФОТО АЛБУМ