ПРОТИЋ: СРПСКА НЕ МОЖЕ ПРИЗНАТИ ПРЕДСТАВНИКЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО

20160901005205_216742

Шеф Посланичког клуба Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Слободан Протић рекао је да Српска, која није признала самопроглашено Косово, не може признати ни представнике за њу лажне државе.
Коментаришући изјаву српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да није незадовољан што шеф дипломатије самопроглашеног Косова Беџет Пацоли није дошао у Бањалуку на неформални састанак министара иностраних послова, Протић је рекао да су спољни послови у надлежности Предсједништва БиХ.

“Само позивање Пацолија је политичка неопрезност наших представника у Сарајеву и потпуно непотребна ситуација, без обзира што је Приштина чланица Процеса за сарадњу у југоисточној Европи /СЕЕЦП/”, рекао је Протић Срни.

Он је навео да српски представници у Сарајеву морају прије свега да штите интересе Републике Српске, за шта су и бирани на изборима, а не да воде неку врсту глобалистичке политике и да су на страни нечијих туђих интереса.

“Ми не можемо водити политику која је против интереса Србије. Ми имамо потпуно усаглашене политичке односе и тако ће бити и даље”, поручио је Протић.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је да, што се њега тиче, уопште није незадовољан што шеф дипломатије самопроглашеног Косова Беџет Пацоли није дошао у Бањалуку на неформални састанак министара иностраних послова Процеса за сарадњу у југоисточној Европи.

Он је рекао да земља домаћин има обавезу да позове све који су чланови СЕЕЦП-а, подсјетивши да је Приштина од 2014. године чланица овог процеса уз сагласност свих.