ЂОКИЋ – ДАЧИЋ: ЗАЈЕДНИЧКИ ДОПРИНОС ЈАЧАЊУ СРПСКЕ

03

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић истакао је данас да је предсједник Социјалистичке партије Србије /СПС/ Ивица Дачић својим политичким дјеловањем протеклих 25 година постојања СП-а дао намјерљив допринос за рад странке, њен развој, те нагласио укупан политички и друштвени допринос који је СПС дао Републици Српској.
“Наше партије су обиљежиле живот Републике Српске. СПС је била партија која је дала свој највећи допринос да се ствара Република Српска, да се она брани и одбрани у периоду кад је било најтеже и да се послије рата развија на принципима Дејтонског мировног споразума”, рекао је Ђокић новинарима након састанка у Бањалуци са Дачићем.

Ђокић је додао да нико од других странака није успио да одржи сарадњу као што су то СП и СПС, чиме су, како је навео, показали јединство и опредијељеност да даље развијају Републику Српску и Србију.

“Наш дугорочни интерес је да наши односи буду још бољи и да се још више повезујемо и биљежимо нове успјехе од интереса за живот грађана обје земље”, поручио је Ђокић.

01-

Предсједник СПС-а Ивица Дачић нагласио је да је историја ове странке на неки начин сублимирана историја и саме Србије и српског народа на простору бивше Југославије.

“Кроз нашу партију су се преламали сви проблеми који су постојали и недаће кроз које је наш народ пролазио. Због тога је стварање Републике Српске, та херојска борба српског народа, један велики залог који је остао иза свих тих активности обје наше партије”, рекао је Дачић.

Он је поручио да је питање опстанка Републике Српске и положаја српског народа у Српској и БиХ национално питање број један за Србију.

Дачић је додао да СПС подржава СП и њене кандидате за различите нивое власти на предстојећим изборима.

“Имамо један циљ, који говори да партија и коалиција има много, али да је Република Српска само једно и сви морамо да водимо рачуна о будућности Српске и српског народа”, рекао је Дачић.

Он је навео да је данас у Бањалуци имао низ састанака, те да му је најљепши тренутак био када га је на улици дочекао старији грађанин, који му је захвалио за све што је са својим сарадницима из Министарства спољних послова урадио на утврђивању истине о Јасеновцу.

“То ме је гануло и то је за мене највећа сатисфакција зе све оно што радим”, рекао је Дачић.

04

 

ФОТО АЛБУМ