ГАЛИЋ: У ФОКУСУ ЕКОНОМИЈА И ЗАШТИТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

02

Носилац листе Социјалистичке партије /СП/ за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици три Јаков Галић рекао је вечерас у Источном Сарајеву да ће приоритет његовог дјеловања у парламенту БиХ бити економија и заштита уставне категорије Републике Српске.
“Из Парламентарне скупштине треба да иде координација, а никако даља централизација БиХ, свакако ћу бити против тога”, рекао је Галић.

Он је додао да ће се залагати за економски развој оба ентитета, као и за социјалну правду, што је основна одредница СП.

“Залагаћу се да на простору БиХ створимо више слободе за све људе, без обзира на национални или било који други основ. Нико не смије бити угрожен”, нагласио је Галић.

03

Носилац листе СП за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици осам Слободан Пајић изјавио је да на челу Републике Српске треба да остане владајућа коалиција, чији је СП дио, јер тим који побјеђује не треба мијењати.

“Потребна нам је подршка грађана да у наредне четири године наставимо да радимо оно што смо започели”, додао је Пајић.

Члан Извршног одбора СП Миленко Савановић рекао је да је програм ове партије базиран на животу и раду грађана, отварању нових радних мјеста и јачању Републике Српске кроз економски развој и патриотизам.

На изборној трибини СП-а у Источном Сарајеву подршку кандидатима ове странке пружили су и потпредсједник странке Максим Скоко и предсједник Извршног одбора Слобдан Протић.

01

 

ФОТО АЛБУМ