СРБАЦ – ЂОКИЋ: СА РУСИЈОМ РАЗВИЈАТИ ПРИЈАТЕЉСКЕ ОДНОСЕ

01

Предјседник Социјалистичке партије, Петар Ђокић, вечерас је у пуној Сали Дома Култре у Српцу, истакао да је један од кључних приоритета социјалиста економски, индустријски развој и запошљавање у целокупној Српској.

„На електранама на доњем току Врбаса не само да ће се производити енергија, већ ћемо уредити корито, заштитити Лијевче поље од поплава и направити од њега велику житницу са модерним наводњавањем!“, истакао је Ђокић.
Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић додао је и да Република Српска са Русијом жели да развија пријатељске односе и да радује чињеница да ће Бањалуку сутра посјетити министри иностраних послова Русије Сергеј Лавров и Србије Ивица Дачић.

 

02

“Тај сусрет ће бити од изузетног значаја за даље односе са Русијом и учвршћивање позиције Српске како у БиХ, тако и у региону. Са Русијом желимо развијати пријатељске односе, а у сфери економске сарадње желимо напредовати, Социјалистичка партија је спремна да превазилази све баријере које ограничавају успјешну сарадњу Српске за осталим земљама”, додао је Ђокић.

 

Носилац листе за Народну скупштину Српске у изборној јединици 2 Слободан Протић нагласио је да је приоритет СП-а економски развој.

“Стуб наше економије мора бити знање. Знање је најпрофитабилније и даје најбоље резултате и ефекте. У наредном периоду ћемо се залагати за реформу државне управе, рестуктурисање јавних предузећа, завршетак приватизације, осим националих ресурса, и процеса реституције”, каже Протић.

Он је навео да се посебна пажња мора посветити развоју пољопривреде.

03

 

ФОТО АЛБУМ