Ђокић разговарао са амбасадором Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ

????????????????????????????????????

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске и предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић разговарао је данас у Бањoj Луци са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ, Њ.Е. Метјуом Филдом /Matthew Field/ о актуелној економској и политичкој ситуацији.

Министар Ђокић је истакао да је досадашња сарадња и подршка британске амбасаде била корисна, посебно кад је у питању Стратегија енергетике.

„Министарство индустрије, енергетике и рударства је дефинисало реалне циљеве које је могуће остварити и захвални смо за сваку врсту подршке коју нам је до сада пружало Уједињено Краљевство”, рекао је министар Ђокић.

Британски амбасадор Филд је истакао да ће Брегзит значити веће, а не мање присуство Уједињеног Краљевства у БиХ, те да је заинтересован за наставак сарадње са Министарством индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, као и са Социјалистичком партијом и предсједником Петром Ђокићем лично.

На састанку је констатовано да је потребно наставити са реформама које оснажују владавину права, те наглашено да је наставак сарадње веома важан и користан за будуће односе који се граде на принципима утврђених односа у БиХ, тј. на принципима правила утврђених Дејтонским мировним споразумом.

„У циљу просперитета наше земље, и у наредном периоду ћемо наставити да водимо политику стабилности и сарадње, поштујући уставно-правни оквир који има Република Српска и БиХ”, закључио је министар Ђокић.

009902e8-1aee-43f5-8ecd-321b1aa5a475#Министар и амбасадор УК у БиХ#Ministar Djokic sa ambasadorom UK u BiH 20 09 2018

009902e8-1aee-43f5-8ecd-321b1aa5a475#Министар и амбасадор УК у БиХ#Ministar Djokic sa ambasadorom UK u BiH 20 09 2018