ОТВОРЕНА НОВА ЗГРАДА ОПШТИНЕ У ПЕЛАГИЋЕВУ

42

У Пелагићеву је данас отворена нова зграда општине, за чију је изградњу Влада Републике Српске издвојила више од 950.000 КМ.
Овој свечаности је присуствовао и министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, који је рекао да му је драго што је објекат у Пелагићеву отворен, јер је Влада Републике Српске пружила значајну подршку за његову изградњу.

“Влада је директно, кроз активности које смо водили, издвојила више од 950.000 КМ за овај објекат, а то су значајна средства”, рекао је Ђокић.

Он је додао да је Влада Републике Српске, заједно са Србијом, донирала средства и за реконструкцију трга преко пута ове зграде, који ће се звати “9. јануар”, као и спомен-комплекса посвећеног Васи Пелагићу.

41

Начелник општине Пелагићево Симо Стакић рекао је да ће нова зграда општине бити у пуној функцији за неколико дана, након што буде опремљена канцеларијским намјештајем.

Стакић је истакао да ће овај објекат бити на добробит свих мјештана, јер ће у њему бити смјештене све важније институције.

“Укупна површина објекта је 1.950 метара квадратних, а тај простор ће заузимати свечана дворана, општинска администрација, Републичка управа за геодетске и имовинско правне послове, Подручна јединица Пореске управе Републике Српске за Пелагићево и Доњи Жабар и просторије `Пошта Српске`”, рекао је Стакић.

44

Отварању зграде општине присуствовао је и Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, који је освештао просторије нове зграде.

“Ми се трудимо да Црква буде присутна у нашем друштву, да се сви објекти освећују, благосиљају и на тај ће начин људи који буду радили у овој општини бити благословени, да не буде терета и свађе у овој кући, него да влада хармонија и хришћанска љубав”, нагласио је владика Фотије.

 

Том приликом, предсједнику Социјалистичке партије, Петру Ђокићу, уручена је и захвалница Општине Пелагићево, у име свих становника ове општине.

 

43