КОЗАРСКА ДУБИЦА – ЂОКИЋ: ВОДИТИ ПОЛИТИКУ ПОДРШКЕ ИНТЕНЗИВНОМ ЕКОНОМСКОМ РАСТУ

12

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је за подручје Поткозарја значајно да се настави политика подршке интензивном економском расту и развоју.
“То је једини услов да људи прихвате да ће будућност бити боља и да могу да стварају своје породице и трајно остају овдје”, рекао је Ђокић на централном предизборном скупу СП-а у Козарској Дубици.

Он је нагласио да је циљ СП-а да заустави одлив становништва јачањем економије и нове инвестиције које ће обезбиједити далеко већу запосленост и веће плате.

“Ако обезбиједимо економски раст, могуће је говорити о томе да имамо квалитетно рјешавање бројних социјалних потреба становништва, а СП се залаже за државу социјалне правде гдје ће се осјетити присутност државе у свим сферама гдје се треба пружити подршка становништву”, рекао је Ђокић новинарима.
10
Он је истакао да социјалисти желе праведну и слободну Републику Српску, другачије односе у БиХ, да теже дијалогу, сарадњи и разговору како би живот у земљи напредовао.

“Желимо да се одлучно поштује Дејтонски мировни споразум. Не тражимо ништа више, али не дамо да то буде мање од тога и сматрамо да са таквим ставом не можемо ни са ким бити у конфликту”, закључио је Ђокић.

Он је младима поручио да се још више укључе у друштвени живот, те да се боре за будућност, која им припада.

11
Носилац листе СП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један Душко Милуновић рекао да Поткозарје има велике материјалне и људске ресурсе који нису искориштени у потпуности.

Он је нагласио да СП сматра да се у пуну функцију требају ставити и материјални и људски ресурси, те да се образују кадрови који ће да воде привредни и друштвени живот Поткозарја. “СП показује и доказује да такве људе има и потрудићемо се да добијемо повјерење грађана”, нагласио је Милуновић.

Кандидат СП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један Наташа Родић изјавила је да њена кандидатура има за циљ да младим особама и женама пренесе поруку да не треба више да буду само пасивни посматрачи.

 

ФОТО АЛБУМ