КОСТАЈНИЦА – ЂОКИЋ: ЗАЛАГАЋУ СЕ ЗА ПОДРШКУ НЕРАЗВИЈЕНИМ ОПШТИНАМА

05
Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Републике Српске Петар Ђокић рекао је Срни уочи страначке трибине у Костајници да ће се залагати да већ почетком идуће године буде донесен закон који ће обухватити подршку развоју малих и неразвијених локалних заједница каква је Костајница.
“Тај посебан статус и закон требало би да оваквим општинама омогући доступнијим средства, која би се усмјеравала из буџета, како би оне могле да се развијају и да то буде подршка побољшању услова за живот с циљем да зауставимо процес одласка становништва, посебно младих”, рекао је Ђокић.

Лидер социјалиста нагласио је да је СП увијек у први план истицала рјешавање приоритетних потреба грађана и подршку економском развоју који подразумијева развој привреде, повећање обима пословања и отварање нових радних мјеста.

“Рјешавање бројних социјалних потреба становништва је уско повезано са економским развојем. Прије свега, те социјалне потребе се огледају у чињеници да се и даље морамо борити за повећање пензија, повећање плата, за боље услове за живот и рад радника, за елементарни осјећај социјалне правде коју треба друштво да обезбиједи сваком свом човјеку”, рекао је Ђокић.

06

Он је додао да треба интензивно радити на повећању обима домаћих инвестиција и охрабривању страних инвеститора, јер без њих нема успјешног развоја и спољнотрговинске размјене, као и на промоцији Републике Српске у свијету.

Ђокић је истакао да у Костајници очекује добар резултат на предстојећим изборима зато што је СП у овој локалној заједници наступала врло одговорно као политичка партија која је увијек свјесна стања у којем се налази и друштво и ова општина и који су њени приоритети.

07

Кандидат СП-а за Народну скупштину Републике Српске из Костајнице Марко Чолић рекао је да је кандидатуру прихватио јер би му била част да обавља функцију народног посланика.

“С друге стране, предсједник сам Општинског одбора и сматрам да треба да понесем највећи терет када је ријеч о најодговорнијим функцијама. Имам и богато политичко искуство и знање тако да могу дати велики допринос када је у питању општина Костајница, а мој циљ је да привучем што више пројеката за своју општину, ако ме грађани изаберу”, рекао је Чолић.