БАЊАЛУКА – ЂОКИЋ: НАРОД ЈЕ ЗА НАШУ ПОЛИТИКУ ЕКОНОМСКОГ РАСТА

05

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је вечерас у Бањалуци да народ Републике Српске жели политику ове странке у којој се истиче потреба економског раста и предлажу мјере и методе како да се до тога дође.
Ђокић је истакао да се вечерас у Бањалуци одржава побједничка трибина јер је СП увјерена да ће за своје политике од грађана на изборима добити далеко већу подршку.

“То је да повећамо обим домаћих и страних инвестиција, вриједност производње, укупни обим индустрије и спољнотрговинску размјену како би се дошло до нових радних мјеста и већих плата”, рекао је Ђокић новинарима уочи централне трибине СП у бањалучкој Спортској дворани “Обилићево”.

Он је, прије трибине на којој су представљени кандидати ове странке за посланике у Народној скупштини Српске из Изборне јединице три и кандидати за посланике у Представничком дому парламента БиХ из Изборне јединице један, рекао да је важно и рјешавање бројних социјалних потреба становништва.

07

“Желимо да остваримо оно за шта се наглашено боримо, а то је да Српска буде држава социјалне правде и земља у којој су правда и истина аксиом за политику коју заступамо”, рекао Ђокић.

Он је истакао да се дијалогом и сарадњом у земљи и региону, као и са пријатељима – Србијом, Русијом Кином и бројним европским државама, стање у Српској може битно промијенити на боље у наредним годинама како би се живот људи учинио далеко љепшим и зауставио процес одласка младих у иностранство.

Ђокић је рекао да су социјалисти у Бањалуци учинили велики заокрет у раду, што је привукло велику пажњу грађана.

“Социјалисти су ове године постали бренд политике или, како често кажу неки људи, да смо ове године у моди. Позивам све грађане да буду дио тог тренда”, рекао је Ђокић.

10

Носилац листе СП за посланика у Парламентарној скупштини БиХ из Изборне јединице један Живко Марјанац рекао је да ће се, ако буде изабран, залагати да се и на нивоу БиХ поштују одлуке Народне скупштине, нарочито она о војној неутралности Српске.

Он је рекао да ће бирачи 7. октобра препознати изјаве садашње власти на нивоу БиХ да их не обавезују одлуке парламента Српске, те им рећи да такве политике не могу више да учествују у владајућој структури на том нивоу.

Носилац кандидатске листе СП за посланике у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице три Горан Селак рекао је да је та странка народна и државотворна, те партија будућности.

“Једина смо партија која је дала повјерење и подршку младима и сва истраживања јавног мњења показују да су социјалисти побједници општих избора у Српској и БиХ. С друге стране, ми нисмо радили истраживања јер видимо велику подршку народа”, рекао је Селак.

Он је позвао све грађане да се придруже СП-у 7. октобра јер ће социјалисти радити на развоју Бањалуке, Крајине и Српске.

09

Потпредсједник Социјалистичке партије Србије Предраг Марковић рекао је да у тој странци подржавају Петра Ђокића и његов тим у коме су спојени искусни и млади кадрови.

“Надамо се да ће та комбинација допринијети Српској јер мало је стабилних и сигурних чинилаца у политичком животу региона као што су Социјалистичка партија у Српској и Социјалистичка партија Србије”, рекао је Марковић.

Он је подсјетио да се зна која партија је најдуже уз народ и која је с обје стране Дрине највише радила на томе да Српска буде српска и слободна.

Предизборном скупу у Бањалуци присуствовало је руководство СП-а, носиоци листа и кандидати те странке за Народну скупштину Српске и Парламентарну скупштину БиХ, као и бројни страначки функционери, грађани, чланови и симпатизери СП-а.

08

 

ФОТО АЛБУМ