ЂОКИЋ: АУТО-ПУТ “9. ЈАНУАР” УНАПРИЈЕДИЋЕ ПОСЛОВНЕ И ПРИВРЕДНЕ АКТИВНОСТИ

01

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је Срни да ће ауто-пут “9. јануар”, осим побољшања имиџа Српске, унаприједити пословне и привредне активности рационалнијим транспортом и бржим кретањем људи, робе и капитала.
“Као и сви други ауто-путеви који су раније изграђени, као и оно што ће се наставити да гради, од изузетног значаја је за укупан економски развој и Републике Српске, БиХ и региона у цјелини. Поготово зато што ћемо нашом инфраструктуром помоћи да за одређене врсте пословних и привредних активности будемо транзитно подручје, а да не кажемо колико ће то бити значајно са становишта квалитетнијег и успјешнијег пословања”, оцијенио је Ђокић.

Ђокић је истакао да овај подухват много доприноси побољшању имиџа Републике Српске у свијету, у којем још, нажалост, влада погрешно мишљење о овдашњој ситуацији.

02

“Оваквим инфраструктурним пројектима потврђујемо да смо далеко отишли по питању развоја и да размишљамо о будућности која ће са оваквим објектима бити далеко боља и љепша за све људе”, рекао је Ђокић.

Он је нагласио да ће овај ауто-пут имати своју праву димензију тек у будућности, када ће сви моћи да увиде његову предност.

“Он је само један у оквиру наше мреже ауто-путева дужине 400 метара које желимо изградити у будућности у Републици Српској”, нагласио је Ђокић.

Он је изразио задовољство што сада на ред долази изградња ауто-пута према Брчком и Србији, додавши да очекује да се наредне године почне са припремом пројекта и обезбјеђивањем средстава за његову реализацију.

 

ФОТО АЛБУМ