БИЛЕЋА – ЂОКИЋ: ПОСВЕТИТИ СЕ ЕКОНОМСКОМ РАСТУ СРПСКЕ

01

Предсједник СП-а Петар Ђокић поручио је данас у Билећи да без рада нема бољег живота и да се треба посветити економском расту Републике Српске.
“Раст је могућ путем повећања обима инвестиција у свим областима нашег привређивања. У Херцеговини је то могуће највише у области енергетике, путем изградње нових енергетских објеката, а те активности смо већ почели и наставићемо”, рекао је Ђокић на предизборном скупу СП-а у Дому културе у Билећи.

Он је напоменуо да је ријеч о енергетским пројектима “Горњи хоризонти”, хидроелектранама “Дабар”, “Невесиње”, “Билећа”, као и “Бук Бијела” у околини Фоче.

“`Бук Бијела` ће бити од великог енергетског значаја за Српску и овај дио Херцеговине”, истакао је Ђокић.

Он је рекао да је потребно додатно ојачати индустрију у Херцеговини, а посебно у Билећи, те да је оживљавање производње у фирми “Ковница” био циљ који је остварен ове године.

02

“Желимо да се тај производни капацитет развије и да помогнемо да се повећа број радника у том предузећу. И Билећи треба много више посла, требају нови резултати, а ми социјалисти смо показали да то знамо. Зато расте повјерење у нашу политику, јер радимо на томе да живот наших људи буде бољи”, навео је Ђокић.
Носилац листе за Народну скупштине Републике Српске у Изборној јединици девет Максим Скоко рекао је да Херцеговина у наредне четири године очекује развој, посебну у енергетском сектору.

“Све што будемо радили на енергетским пројектима засниваће се на високом професионализму, патриотизму и знању”, поручио је Скоко.
03
Кандидат СП-а за посланика у Народној скупштини у Изборној јединици девет Слободан Чомић рекао је да очекују најмање један директни мандат за парламент Српске.

“Очекујемо и пролазак нашег носиоца листе за парламент БиХ Јакова Галића”, рекао је Чомић.

На скупу у Билећи представљени су кандидати СП-а за посланике у Народној скупштини из Изборне јединице девет и кандидати за посланике у Представничком дому парламента БиХ из Изборне јединице три.

Уз лидера СП-а Петра Ђокића, скупу је присуствовало и руководство ове партије.

 

ФОТО АЛБУМ