ГЛУХАКОВИЋ: ПОГОДНОСТИ ЗА ГРАЂАНЕ СРПСКЕ У БАЊИ КОВИЉАЧИ

Београд - Специјална болница "Бања Ковиљача" - Јокић - Глухаковић

 

Грађани Републике Српске ће и од половине новембра ове до средине марта идуће године имати повољније услове лијечења, рехабилитације и одмора у Бањи Ковиљачи, речено је данас у Београду, послије потписивања анекса протокола о тим погодностима.
Тај документ су потписали директор Специјалне болнице “Бања Ковиљача” Александар Јокић и министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, који је истакао да ће грађани Републике Српске од 15. новембра ове до 15. марта 2019. године моћи да за десет одсто јефтиније користе услуге ове бање у односу на друге клијенте.

Он је рекао новинарима да је та повољност за грађане Републике Српске остварена на основу Споразума о специјалним и паралелним везама Републике Српске и Србије.

“Већ четири године то радимо и сигурно да грађани Републике Српске који посјећују Бању Ковиљачу могу да буду задовољни јер ово реализујемо у два циклуса годишње”, рекао је Глухаковић.

Он је указао и на значај институционалног повезивања Бање Ковиљаче и Бање Слатина крај Бањалуке.

“Компаративне предности које те двије бање имају, а нису једна другој конкуренција, сигурно могу да се понуде као регионални производ на тржишту”, рекао је Глухаковић.

Јокић је рекао да се Бања Ковиљача разликује од осталих сличних центара у Србији зато што се налази, можда и на најљепшем мјесту, на десној обали Дрине.

“Од свог постојања примамо и дочекујемо госте с обе стране Дрине и то гледамо то као нашу највећу предност”, рекао је он, истакавши да је од 2015. године, када је успостављена сарадња, све више посјетилаца из Републике Српске.