ОТВОРЕНА ХИДРОЕЛЕКТРАНА “БОЧАЦ ДВА”

03

Хидроелектрана “Бочац два” отворена је данас у мјесту Бочац код Мркоњић Града у коју су уложена 42 милиона КМ и отворена 32 радна мјеста.

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић рекао је да Српска може градити велике хидроенергетске објекте, што је од огромног значаја за развој.

“Влада Републике Српске у оквиру Стратегије развоја енергетике је подстицала на изградњу енергетских објеката у Српској. Посебно смо инсистирали да `Електропривреда Републике Српске` буде носилац пројеката. Српска има потенцијал да се упусти у градњу великих енергетских пројеката као што су Хидроелектране Дабар и Бук Бијела. Ми се не бавимо празном причом ми градимо за народ и за добробит Српске!”, навео је Ђокић.

01

Он је оцијенио да је од огромног значаја што су сви изграђени објекти у власништу Републике Српске.

Такође, Мала хидроелектрана која је саграђена у оквиру Хидроелектране “Бочац” отворена је данас, а њена инсталисана снага је 680 киловат часова.

Министар енергетике, индустрије и рударства Републике Српске, Петар Ђокић је истакао да је значајно отварање и ове хидроелектране.

“Вјерујем да ћемо, уз ову, ускоро ријешити и наредну фазу изградње хидроелектране Дабар. Све ово је значајно за Републику Српску и говори да смо одлучни у намјери да градимо нове хидроенергетске објекте”, рекао је Ђокић новинарима.

02

Он је напоменуо да је од непроцјењивог значаја и изградња хидроелектране Бук бијела, чија вриједност је око 200 милиона евра.

Кесић је нагласио да ће мала хидроелектрана бити подршка постојећој електроенергетској мрежи.

“Планирамо да градимо и хидроелекрану Крупа на Врбасу која би у испоруци електричне енергије дала потпуну стабилност овом дијелу Републике Српске”, рекао је Кесић.

Претходно је данас отворена Хидроелектрана “Бочац два” у мјесту Бочац код Мркоњић Града у коју су уложена 42 милиона КМ и отворена 32 радна мјеста.
Петру Ђокићу, уручена је и плакета захвалности за допринос у изградњи новоотворених хидроелектрана.

04