БЕРКОВИЋ – ЂОКИЋ: СОЦИЈАЛИСТИ СЕ ЗАЛАЖУ ЗА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И НОВА РАДНА МЈЕСТА

05

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић поручио је вечерас у Берковићима да се ова странка залаже за економски развој, подстицање раста сваког дијела Републике Српске и отварање нових радних мјеста.
Ђокић је на предизборном скупу у овом мјесту истакао да су социјалисти усмјерени ка стварању услова за бољи живот сваког човјека и за развој свих дијелова Републике Српске.

“Циљ су нам нова радна мјеста и повећавање обима инвестиција како домаћих, тако и иностраних, чиме директно помажемо људима да имају боље услове за живот”, навео је Ђокић.

Ђокић је подсјетио да је за изградњу водовода у мјесту Дабрица код Берковића издвојено 120.000 КМ.

“Наставићемо са политиком која ће допринијети развоју Херцеговине, посебно у области енергетике и пројеката из те области”, додао је Ђокић.

Носилац изборне листе СП за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Максим Скоко рекао је да ова странка посвећује пажњу развоју Берковића, као што то чини и у другим мјестима широм Српске.

Он је истакао да се не смије дозволити да оде становништво из општина које су на граници са Федерацијом БиХ, као што су и Берковићи.

“На први поглед она немају довољно услова за останак народа, али је у њима у посљедњих година отворено неколико индустријских погона који су запослили нове раднике”, навео је Скоко.

06
Скоко је рекао да Електропривреда Републике Српске планира да изгради вјетропарк “Хргуд”, који ће запослити одређен број радника, док ће сама општина имати накнаду од произведене електричне енергије.

Кандидат СП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице девет Миливоје Радишић рекао је да је основни циљ социјалиста да помогну постојећим инвеститорима и да обезбиједе услове који ће привући нове инвеститоре.

“То нам је пошло од руке на локалитету Стјепан крста, на западном дијелу општине Берковићи, гдје смо са кинеским партнерима отворили рудник камена и запослили 30 радника”, истакао је Радишић и додао да ће кинески инвеститор отворити и нови каменолом на подручју Дабрице, чија је вриједност око осам милиона КМ.