МИЈАТОВИЋ: СТВАРАТИ УСЛОВЕ ДА МЛАДИ ОСТАНУ У СВОЈОЈ ЗЕМЉИ

???????, 5. ??????? /????/ - ??????? ????? ?????????????? ??????? /??/ ?? ??????? ????????? ????????? ?????? ?? ??????? ???????? ????? ???????? ????????? ?? ???????????? ?? ???????? ? ????????.

Носилац листе Социјалистичке партије /СП/ за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам Владимир Мијатовић рекао је данас у Зворнику да ће се СП и даље залагати за стварање услова да млади остану у својој земљи, која има много природних потенцијала који дају основу за солидан живот.
Мијатовић је на конференцији за новинаре СП-а нагласио да су потребне извјесне промјене и у коалицији која је сада на власти, додајући да би резултати били много бољи када би се више младих укључило у вођење реалне политике.

“Нисмо задовољни ни опозицијом, јер ако размишљамо о напретку државе, а ми јесмо држава, треба да је бранимо и са правом опозицијом коју, нажалост, немамо”, рекао је Мијатовић и додао да се, самим тим што нема праве опозиције, власт осјећа лагодније, комотније и мање је самокритична.

Истичући да је СП на својим листама истакла најбоље и највредније кандидате, образоване, а посебно младе и жене, Мијатовић је навео да ће СП на предстојећим изборима имати највећу процентуалну подршку жена.

“Ако добијемо подршку грађана и будемо учествовали у власти настојаћемо да мијењамо кадрове на руководним мјестима који се нису показали успјешним и на њихова мјеста именујемо младе, енергичне и школоване људе којим могу успјешно да одговоре задатку”, рекао је Мијатовић.

Он је оцијенио да ће СП у Изборној јединици седам добити најмање 5.000 гласова, што значи сигуран мандат у Народној скупштини Републике Српске, као и довољан број гласова за мандат Јакова Галића, носиоца компензационе листе за парламент БиХ.

Кандидат СП-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици седам Сретко Гужвић позвао је грађане Српске, посебно младе, да изађу на изборе и дају глас за СП, која ће оправдати њихово повјерење.

Он је позвао младе да остану у Републици Српској, да граде своју земљу и тиме осигурају будућност за своју дјецу, а не да им дјеца расту “тамо негдје”.

Кандидат СП-а за парламент БиХ из Изборне јединице три Милада Максимовић истакла је да ће се залагати за боље сутра свих жена, за њихово запошљавање и запошљавање младих.

“Водићемо активну политику запошљавања наших грађана и тиме спријечити одлазак младих људи из своје земље”, рекла је она.

Максимовићева је нагласила да ће се залагати за дејтонску БиХ у којој су политички равноправне Република Српска и Федерација БиХ.

На конференцији је говорио и кандидат СП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам Александар Еркић.