ТРЕБИЊЕ – ЂОКИЋ: СРПСКА ИМА ПРЕДУСЛОВЕ ДА БУДЕ ВЕЛИКО ИНВЕСТИЦИОНО ПОДРУЧЈЕ

10
Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је вечерас у Требињу да Република Српска има све предуслове да буде велико инвестиционо подручје како у привреди, тако и у инфраструктури.
Ђокић је рекао да се тај инвестициони циклус посебно односи на Херцеговину, која у наредне четири године треба да буде највеће енергетско инвестиционо подручје у Европи.

“У Херцеговини се могу почети градити нове велике хидроелектране, реконструисати постојећа термоелектрана и на тај начин убрзано помоћи развој привреде и побољшати квалитет живота грађана”, рекао је Ђокић на завршној трибини СП у Требињу.

Он је истакао да Српска може да буде мјесто, које ће економски развијеније бити у прилици да ствара и даје више свом становништву, али и која ће бити социјално праведно, одговорно, хумано и солидарно друштво и у којој је правда једнака за све.

Ђокић је поручио да су социјалисти током једномјесечне изборне кампање представили 22 програма у којима су описали суштину своје политике у наредних осам година, а са посебним освртом у наредне четири године.
03
Према његовим ријечима, неопходно је изградити нови имиџ Републици Српској јер је у протеклом периоду она била затамњена лошом причом коју су, између осталих, ширили и српски представници у заједничким институцијама БиХ.

Он је навео да је СП странка која се модернизовала, те увела нове методе у свој живот и рад.

“Приближила се народу путем кандидата који су одлични представници мјеста из којих долазе. Међу њима је много младих људи за које ћемо много више чинити у наредном периоду. Желимо да млади људи овдје граде перспективу и да се сваки осјећа сигурно и слободно у Српској у којој желимо да живи и ради”, нагласио је Ђокић.

Носилац изборне листе СП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Максим Скоко рекао да је поносан што је ова странка своју завршну трибину организовала на југу Српске – у Херцеговини.

Он је истакао да ће Херцеговци то знати да цијене тако што ће својом подршком обезбиједити најмање један директан мандат социјалистима у овој изборној јединици.
12
“То ће омогућити даљи развој Херцеговине на оном принципу на којем ми то и радимо – равномјерном развоју Републике Српске”, поручио је Скоко.

Кандидат СП-а за народног посланика из Изборне јединице девет Рајко Ћапин рекао је да је обичан човјек са свим својих потребама, хтијењима и правима у центру пажње и ангажмана ове странке.

Ћапин је навео да је стратешки циљ социјалиста да повежу локални ниво у јединствени систем одговорности и управљања са републичким јер су сада најпотребније заједништво и слога, сигурност и солидарност.

“Један од главних циљева наше политике јесте двоструко смањење драстичних социјалних разлика које постоје, али и да поведемо више рачуна о онима којима је помоћ најпотребнија, а то су немоћни, стари, дјеца, болесни и изнемогли”, рекао је Ћапин и поручио да су највреднији ресурс млади и образовани људи.

11