МИНИСТАР ЂОКИЋ У КИНИ, РАЗГОВАРАО СА ВИЦЕГУВЕРНЕРОМ ПРОВИНЦИЈЕ ХУБЕИ

Ministar Djokic u Kini sa viceguvernerom provincije Hubei_328168146

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић борави са делегацијом у службеној посјети Народној Републици Кини због учешћа на Форуму о свјетском производном капацитету и пословној сарадњи, који се у периоду од 19. до 20. октобра одржава у граду Вухан (Wuhan) , провинција Хубеи (Hubei).

С тим у вези, министар Ђокић је данас, дан уочи Форума, у провинцији Хубеи разговарао са вицегувернером ове провинције, господином Тонг Даочијем /Tong Daochi/.

Министар је захвалио на позиву за учешће на Форуму, истакавши да је Република Српска вољна да настави сарадњу са Народном Републиком Кином и у будућности.

„Влада Републике Српске ће пружити пуну подршку кинеским компанијама у циљу реализације започетих и будућих пројеката“, рекао је министар Ђокић и изразио задовољство због обостране спремности за сарадњу у више области, а нарочито у области енергетике и индустрије. 

Вицегувернер провинције, господин Тонг Даочи захвалио је министру Ђокићу на доласку у Кину, истакавши да је за њих веома значајно што ће Влада пружити сву могућу подршку кинеским компанијама, нарочито компанији „Три клисуре“ и Кинеској међународној корпорацији за воде и електричну енергију /China International Water and Eletric Corporation – „CWE“/ у реализацији пројеката, а на основу потписаног Меморандума о сарадњи.

Састанку је присуствовао и генерални директор кинеске компаније „CWE“ Лиу Зенг /Liu Zenghue/.

 

dd8afc6f-92cc-4e6a-a0dd-110360d496ba#Министра Ђокић у Кини#Ministar Djokic i viceguverner provincije Hubei

dd8afc6f-92cc-4e6a-a0dd-110360d496ba#Министра Ђокић у Кини#Ministar Djokic i viceguverner provincije Hubei