ЂОКИЋ: ВИШКОВИЋ ЈЕ ДОБАР ЧОВЈЕК И ПОЛИТИЧАР

0

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је Срни да о Радовану Вишковићу, који би требало да буде кандидат за мандатара, може да каже све најбоље, као о човјеку и политичару, те да вјерује да ће и странка дијелити овакав став.
Ђокић је рекао да органи СП-а још нису разматрали ово питање и да зато не може износити став у име странке.

“Очекујем да ће и друге партије имати своје приједлоге. Социјалисти имају квалитетне кадрове за то, али сматрам да то мјесто припада СНСД-у, јер је остварио најбољи резултат”, навео је Ђокић.

Он је рекао да већ наредне недјеље очекује да у оквиру коалиције почну званични разговори о овом питању и о томе како формирати власт у Републици Српској и на нивоу БиХ.

“Ми, социјалисти, након недавне сједнице Предсједништва партије у фокус желимо, прије персоналних, ставити питања политика које ћемо заједно усагласити у наредном мандату”, нагласио је Ђокић.

Према његовим ријечима, СНСД, ДНС и СП, као и оне странке које ће се највјероватније прикључити, имају изузетно велику одговорност да грађанима Републике Српске обезбиједе спровођење свега онога што је обећано.

“То је много важније од тога ко ће бити на којој позицији. У овом случају, СНСД је изашао са својим приједлогом. Ја сам рекао свој став, а сада слиједи формална активност која има свој значај, до тренутка заказивања сједнице Народне скупштине”, рекао је Ђокић.