ЂОКИЋ: ПОДРШКА ВИШКОВИЋУ ЗА УВОЂЕЊЕ ВИШЕ ОДГОВОРНОСТИ У РАД ВЛАДЕ

БАЊАЛУКА, 22. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Бањалуци је почео консултативни састанак мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића са представницима Социјалистичке партије /СП/.

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је да је ова партија подржала оријентацију мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића да се уведе више одговорности и професионализма у рад цјелокупног институционалног система Српске.
“Предложили смо неке идеје и јасно смо ставили до знања да ћемо и у будућности бити веома конструктивна партија која ће предлагати најбоља рјешења”, рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци након консултација Вишковића са делегацијом СП-а.

Према његовим ријечима, на тај начин могу се очекивати нови велики резултати у краћем пероду, али и у наредне четири године.

“Разговарано је о општем концепту, односно како мандатар види будући рад Владе Српске, на којим принципима би требало да буде устројена и шта очекује од политичких странака које ће бити њен дио у наредном мандату”, рекао је Ђокић.

Он каже да је ова партија дио коалиције и да има стабилан приступ и дугогодишњу веома успјешну сарадњу која је дала опште резултате на основу којих је остварена побједа на изборима у Српској и у значајном дијелу и на нивоу БиХ.