ЂОКИЋ: ПОДРЖАТИ ИНВЕСТИЦИЈЕ

БАЊАЛУКА, 27. НОВЕМБРА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић на отварању Међународног сајма некретнина и инвестиција у Бањалуци.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић поручио је данас на отварању Међународног сајма некретнина и инвестиција у Бањалуци да је циљ Српске да снажно подржи инвестиционе активности у свим областима, гђе год је могуће.
“Некретнине су једна изузетно важна област у којој се заједничким активностима инвеститора и институција власти може доћи до нових резултата”, рекао је Ђокић новинарима након што је отворио ову дводневну манифестацију на којој учествује више од 50 домаћих и иностраних излагача – привредних субјеката, установа, институција и локалних заједница.

Он је нагласио потребу снажнијег покретања активности промета некретнина с циљем даљег развоја.

Ђокић је појаснио да се то не односи на некретнине којима би се подстакла грађевинска активност, која у томе има највидљивији ефекат, него да циљ промета некретнина подстакне разне видове пословних иницијатива, нових инвестиција у локалне заједнице и разне индустријске секторе.

“Вјерујем да је овај сајам тако идејно и замишљен и видимо да кроз бројне излагаче убрзавамо активности подршке развоју тржишта некретнина и инвестирања”, истакао је Ђокић.

01

Он је рекао и да ће општине из Српске препознати значај овог сајма и да ће промовисати и привући пажњу потенцијалних инвеститора.

Ђокић каже и да се оваквом пословном идејом Бањалука приближава модерном свијету, као и великим свјетским метрополама које од раније организују овакве сајмове.

Организатор сајма Предраг Тешић навео је да излагачи долазе из пет држава – БиХ, Србије, Хрватске, Италије, Русије, а што је самом по себи доказ да се иде у правом правцу довођења инвеститора ради улагања на ове просторе.

sajam