Ђокић, Милуновић и Давидовић изабрани за министре у Влади РС

000

Народна скупштине Републике Српске синоћ је на посебној сједници у Бањалуци изабрала Владу Републике Српске, социјалисти учествују са три министра.  За министра енергетике и рударства изабран је Петар Ђокић, министар рада и борачко-инвалидске заштите биће Душко Милуновић, а министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић.

 

01

Петар Ђокић

Рођен је 1961. године у Брчком, гдје је завршио основну школу. Средњу школу је завршио у Сарајеву, а Економски факултет у Београду. Радио је у органима унутрашњих послова у Брчком. Прије рата обављао и значајне политичке функције на нивоу општине Брчко. Обављао је дужности одборника Скупштине општине Брчко у два мандата. Од 1991. године оснивач је и власник приватног трговачког предузећа у Брчком, а обављао је дужност предсједника Управног одбора Матичног државног предузећа УНИС Републике Српске. У седам мандата је биран за народног посланика, обављао је дужност предсједника у више одбора у Народној скупштини, а у два мандата у периоду од 1997. до 2000. године обављао је дужност предсједника Народне скупштине Републике Српске. На дужност министра рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске биран је у два мандата. Актуелни је министар индустрије, енергетике и рударства. Учесник је бројних међународних конференција и скупова. За свој рад више пута је похваљиван и награђиван, а добитник је и бројних друштвених признања. Више пута је биран за најбољег министра, амбасадора знања, одликован је орденом Руске православне цркве, а бројна признања као доброчинитељ добио је и од Српске православне цркве. Отац је једног дјетета. Живи у Брчком.

 

 

02

 

Душко Милуновић

Рођен 15.03.1966. године у Козарској Дубици, гдје је завршио основну и средњу школу. Дипломирао на факултету политичких наука у Сарајеву 1990. године смјер Општенародна одбрана. Магистрирао на Филозофском факултету у Бања Луци, смјер  Савремена социологија 2007. године. Борац прве категорије Војске Републике Српске, ратни војни инвалид. За заслуге у оружаној борби  одликован медаљом Заслуга за народ. Вршио дужност начелника одсјека Министарства одбране Републике Српске, обављаво дужност начелника за војне евиденције  у Министарству рада и борачко-инвалидске заштите.  Од 2010. године обавља душност помоћника министра  у ресору борачко инвалидске заштите и заштите цивилних жртава рата у Влади Републике Српске. Ожењен, отац двоје дјеце.

 

03

Соња  Давидовић

Рођена је 1980. године у Бихаћу.  Гимназију је завршила у Бања Луци, а након тога Правни факултет Универзитета у Бањој Луци. Правосудни испит положила 2012.године.

Посљедњих 11 година  запослена је у Министарству правде Републике Српске. Тренутно на позицији начелника одјељења за правосуђе, у Ресору правосуђа.

Активан је члан више спортских удружења и културних друштава. Активно говори енглески језик.Удата, мајка једне кћерке. По националности је Бошњакиња.

 

00

Посланици и министри Социјалистичке партије.