ЂОКИЋ: СОЦИЈАЛИСТИ ЋЕ ИМАТИ МИНИСТРА У САВЈЕТУ МИНИСТАРА

jedan na jedan

У договору са партнерима Социјалистичка партија ће, када буде позната распођела мандата, имати једног министра у Савјету министра, каже Петар Ђокић, предсједник СП и министар енергетике и рударства у Влади Српске, гостујући у емисији “1 на 1” на програму АТВ-а.

Ђокић каже да се СП понашала политички одговорно и све што су радили било је у оквиру коалиционог споразума.

“Социјалисти су се дослиједно понашали у свему ономе што смо говорили свих претходних година. Били смо веома одговорни према својим политички преузетим обавезама, а један он њих је и рад у оквиру коалиционог споразума. Изузетна важност је побједа појединачних кандидата”, каже Ђокић.

Он каже да се не жели мијешати у унутрашња питања ДНС-а, те да за њега не постоје препреке у сарадњи са Марком Павићем, предсједником ДНС-а, а ни са Недељком Чубриловићем.

“Не желим коментарисати шта се дешава у ДНС-у, то је њихов избор и ја њих поштујем”, каже Ђокић.

Уласком нових партија у власт на нивоу РС, смањиће се број функција и мандата које ће добити СП, али лидер Социјалиста каже да они као партија која ради за опште добро спремни да се жртвују. Ђокић сматра да је за Српску боље да је у власти више партија.

Ђокић каже да је посебно задовољан јер је премијер Српске Радован Вишковић, посебан нагласак ставио на економски развој Српске.

Српска је остварила повећање пензије од 20 одсто, збринуте се социјално угрожене категорије те је подигнут ниво здравственог система, каже Ђокић, те додаја да је у наредном периоду у плану израда економског плана Српске за наредне три године.

Ђокић каже да је циљ Владе Српске да се достигне просјечна плата од 1000 КМ, те најављује повећање плата у образовањи.

Ђокић каже да ће одласком Милорада Додика у Сарајево, Република Српска бити прихваћена као реалност и чињеница, те да морамо радити на томе да се очува идентитет који гарантује Дејтонски мировни споразум.

 

 

ВИДЕО ЕМИСИЈА