ЂОКИЋ ПОДРЖАВА ИДЕЈУ О ЈЕДИНСТВЕНОЈ СОЦИЈАЛИСТИЧКОЈ ПАРТИЈИ

01

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић оцијенио је да се Социјалистичка партије Србије /СПС/ кроз дугу историју јасно потврђивала и да је веома важно да има посебан однос према српском народу који живи ван простора Србије.
Ђокић је рекао да грађани Републике Српске имају посебан однос и поштовање према СПС-у због свега што је учинила за њен настанак и одбрану, као и за Дејтонски споразум чиме је Српска стекла сигурност.

 

Он је изјавио  да подржава идеју да Република Српска и Србија у будућности створе јединствену социјалистичку партију.

02-
Ђокић је напоменуо да су Србија и СПС поднијели велику жртву и да имају историјску заслугу за очување српског народа у Републици Српској, Хрватској и данас за Србе на Косову и Метохији.

“Ми смо веома захвални. Зато се захваљујуемо СПС-у за улогу коју је имао Слободан Милошевић. Радујемо се што заједно градимо друштва слободе и социјалне правде”, рекао је Ђокић током обраћања на изборном конгресу СПС-а у Београду.

Он је истакао да је Социјалистичка партија, захваљујући подршци предсједника СПС-а Ивице Дачића, остварила један од најбољих изборних резултата од када постоји у Републици Српској.

02

Ђокић је навео и да га радује чињеница што је Дачић иницирао идеју о јединственој социјалистичкој партији.

 

Он је  рекао  да је веома важно да се на овом јубилеју окупљају и лидери из Србије и пријатељских држава које желе сарадњу са Србијом, СПС-ом и српским народом.

 

Десетом јубиларном конгресу СПС-а у Београду присуствовали су  предсједник Српске напредне странке Александар Вучић и Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

 

05