ЂОКИЋ: СОЦИЈАЛИСТИМА ЈЕДНО МИНИСТАРСКО МЈЕСТО У САВЈЕТУ МИНИСТАРА

0

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је да је са предсједавајућим Предсједништва БиХ и лидером СНСД-а Милорадом Додиком постигао договор о томе да социјалисти добију једно министарско мјесто у Савјету министара.
“Сигуран сам да ћемо постићи договор о кадровским рјешењима, али то морају да буду личности које ће радити потпуно другачије од ових до сада. У њиховом фокусу морају да буду сви облици сарадње са Додиком као највишим носиоцем политике Републике Српске на нивоу БиХ”, рекао је Ђокић.

Он је истакао да Додик носи огроман терет и да њему морају помоћи сви који су на функцијама, и у Републици Српској, и на нивоу БиХ.

“Они који то не могу, треба да се склоне”, рекао је Ђокић, који је и министар енергетике и рударства у новој Влади Републике Српске.

Говорећи о новој Влади Српске, Ђокић очекује наставак одличне сарадње са коалиционим партнерима и континуитет у развоју и побољшању економског стања у Републици Српској, што је најважнији циљ, јер подразумијева и јачање социјалног сектора у његових капацитета.

“У том смислу очекујем да ћемо бити у прилици да реализујемо низ мјера из нашег програма, али и да их усагласимо са нашим коалиционим партнерима, прије свега са странком која има највећи капацитет у оквиру коалиције”, рекао је Ђокић.

Он оцјењује да је добро што је владајућа коалиција проширена са три на седам политичких субјеката и додаје да су социјалисти и прије избора говорили да треба проширити капацитете ове коалиције.